REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nerimstant aistroms dėl ministrų kabineto sudėties ir būsimų ministrų kandidatūrų, dėl vienos asmenybės ietys kryžiuojamos dažniau nei dėl kitų. Krašto apsaugos ministrą (KAM) Raimundą Karoblį poste nori matyti naujasis prezidentas, o dabar, atrodo, ir tvarkiečiai jo kandidatūrai nebesipriešina. 

Nerimstant aistroms dėl ministrų kabineto sudėties ir būsimų ministrų kandidatūrų, dėl vienos asmenybės ietys kryžiuojamos dažniau nei dėl kitų. Krašto apsaugos ministrą (KAM) Raimundą Karoblį poste nori matyti naujasis prezidentas, o dabar, atrodo, ir tvarkiečiai jo kandidatūrai nebesipriešina. 

REKLAMA

Tvarkiečių, kuriems pagal koalicinę sutartį priklauso KAM ministro postas, lyderis Remigijus Žemaitaitis paklaustas, ką mano apie prezidento nenorą kalbėti apie jokį kitą kandidatą į KAM ministrus, sakė, kad šis postas – politinių partijų apsisprendimas.

„Aš asmeniškai manau, kad Karoblis geras ministras, geras diplomatas. Karoblį pažįstu daugelį metų ir, manau, jis būtų idealus variantas būti ambasadoriumi Vokietijoje nuo Lietuvos ir ten vykdyti savo veiklą. Bet matomai, jei rasime kažkokius sąlyčio taškus, jis šiandiena gali būti ir tuo pačiu krašto apsaugos ministru. Mes partijoje vakar turėjome didelį prezidiumo posėdį, apie tai kalbėjome. Vienas iš variantų yra taip“, – sakė R. Žemaitaitis, tikindamas, kad jų partija pasirašė kuravimo sritis ir žiūrės kaip čia viskas gausis.

Kiek anksčiau R. Žemaitaitis yra sakęs, kad į krašto apsaugos ministrus teiks buvusio ambasadoriaus ir diplomato kandidatūrą. Politikas neatskleidė pavardės. R. Žemaitaitis tvirtino turėjęs du kandidatus į krašto apsaugos ministrus, vienas iš jų atsisakė. „Buvęs ambasadorius arba diplomatas sutinka eiti tas pareigas“, – prieš kurį laiką Seime žurnalistams sakė tvarkiečių lyderis.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras R. Karoblis žurnalistams šiandien Seime sakė, kad kamuolys yra ne jo pusėje. „Vyriausybės narius siūlo premjeras derindamas su prezidentu, koalicijos partneriais ir frakcijomis. Šiame procese aš nedalyvauju, jei kalbame apie ateitį tai visos alternatyvos, įskaitant ir alternatyvą pasilikti ministru, kaip girdžiu iš kai kurių<<..>> nežinau arba į užsienį, nežinau į kurias vietas. Tai būtų grįžimas į diplomatinę tarnybą arba grįžimas į Užsienio reikalų ministeriją siauresnėms funkcijoms, kurios atitinka mano diplomatinį statusą. Mane tenkina visos alternatyvos, kaip anksčiau taip ir dabar pasiruošęs dirbti ten, kur reikės“, – kalbėjo ministras.

REKLAMA

Jis išsisuko nuo atsakymo ar sutiktų būti deleguotas KAM ministru nuo „Tvarkos ir teisingumo“ partijos. „Kaip sakiau anksčiau, pasiūlymų tikrai neturiu ir klausimas yra žymiai platesnis: kaip mato ir kur mato krašto apsaugos sistemą prezidentas, kuris yra ginkluotųjų pajėgų vadas. Šiuo metu aš jokio atsakymo neturiu“, – sakė R. Karoblis, patikinęs, kad neturėjo jokių bendrų diskusijų su tvarkiečiais.

Ministras R. Karoblis patikino girdėjęs prezidento pasisakymus ir jam džiugus jo įvertinimas.

„Turbūt tai yra viso darbo, visos komandos darbo įvertinimas per 2,5 metus. Toks vertinimas yra džiugus, bet ar tai tarpinė stotelė ar nuo šiol vadžias perimtų kažkas kitas yra kitas klausimas“, – kalbėjo ministras, pridūręs, kad šiuo metu virš Baltijos regiono vyksta svarbios oro pajėgų pratybos, regione pirmą kartą yra „Patriot“ raketos.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai dar kartą parodymas, kad pratybos vyksta su visais elementais oro gynybos ir tai svarbu“, – sakė krašto apsaugos ministras. 

Prezidentas G. Nausėda šiandien Seime pakartojo, kad KAM ministro poste norėtų matyti R. Karoblį. Jis tikino, kad R. Karoblis dirbo sėkmingai, sukaupė patirtį, o dabar artėjant NATO viršūnių susitikimui, negalima eksperimentuoti.

„Atsižvelkime dar į tai, kad artėja gruodžio 4 dieną labai atsakingas NATO viršūnių susitikimas, kuriame bus nubrėžti planai tolesnei šios organizacijos veiklai ir ypatingai su fokusu į mūsų Baltijos regioną“, – žurnalistams sakė prezidentas.

Premjeras kalbėdamas apie R. Karoblį aiškino, kad kiekvienam politikui, ministrui ateina kadencijos pabaiga. „Ne dabar, tai tą patį klausimą turėsime 2020 metais. Jei galvojame, kad tik vienas asmuo gali būti vienintelis ir nepakartojamas ministras tai taip tikrai nėra. Tai svarbi sritis ir tikrai girdžiu ką sako prezidentas kalbėdamas apie Užsienio reikalų ir Krašto apsaugos ministerijas“, – sakė S. Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų