REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinių miškų urėdijos vadovas Marius Pulkauninkas nuo rugpjūčio 1-osios traukiasi iš posto. Pareiškimą praėjusį penktadienį jis įteikė aplinkos ministrui Kęstučiui Mažeikai.

Valstybinių miškų urėdijos vadovas Marius Pulkauninkas nuo rugpjūčio 1-osios traukiasi iš posto. Pareiškimą praėjusį penktadienį jis įteikė aplinkos ministrui Kęstučiui Mažeikai.

REKLAMA

„Visų aplinkybių vertinimas ir lėmė mano sprendimą. Manau, kad toks sprendimas yra geriausias (...). Motyvų yra labai daug, nenorėčiau jų sakyti, nes jie įvairiai interpretuojami“, – BNS sakė M. Pulkauninkas.

Jis taip pat nenorėjo komentuoti, ar po dar birželį įteikto pirmo pareiškimo trauktis nesulaukė didesnio politinio palaikymo.

Pasak vyriausiojo miškų urėdo, dabar jis įteikė pareiškimą apie vienašališką darbo sutarties nutraukimą, todėl ministro pritarimo nereikia. Darbo kodeksas numato, kad sutartis darbuotojo iniciatyva be svarbių priežasčių nutraukiama, įspėjus prieš 20 kalendorinių dienų.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika pabrėžė, kad pirmuoju atsistatydinimo prašymu birželį M. Pulkauninkas prašė jį atleisti bendru sutarimu.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš pradžių jis siūlė pasitraukti mūsų abiejų sutarimu, aš nesutikau, tai dabar jis paprašė savo noru išeiti“, – BNS sakė K. Mažeika.

Ministerija vėliau BNS pranešė, kad ministras urėdijos vadovo atsistatydinimo prašymo dar nepasirašė.

REKLAMA

„Laukiama medienos aukcionų rezultatų, kurie turi paaiškėti liepos 23-25 dienomis, atsakymo iš STT, nes M. Pulkauninko parengta ataskaita dėl galimų įtakų perduota STT ir jie turi pasisakyti, ar įvertinę šią medžiagą pradės ikiteisminį tyrimą“, – teigia ministerija.

Liepos pradžioje M. Pulkauninkas K. Mažeikai pateikė ataskaitą apie galimą interesų grupių poveikį medienos pramonei, kurią pastarasis perdavė Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT).

„Paprašėme patikrinti, kiek tai yra teisingi duomenys, kiek tai yra grėsmių ir poreikio pradėti tyrimą. Tai turbūt ne mano, ne pono Pulkauninko reikalas, bet yra tam tarnybos, kurios turi įvertinti, ar tai, kas buvo pasakyta ir pateikta man, yra grėsmių keliantis dalykas“, – BNS teigė K. Mažeika.

REKLAMA
REKLAMA

Birželį M. Pulkauninkas teigė nejaučiantis politinio palaikymo kovoje prieš interesų grupes medienos pramonėje. Tuomet jis pripažino, kad jo sprendimui įtakos turėjo ir Vyriausybės sprendimas valstybinių miškų medieną laikinai parduoti iki 20 proc. pigiau – esą jis labiausiai naudingas medienos supirkėjams, o valstybei gali kainuoti 68 mln. eurų.

M. Pulkauninkas tikino naujų darbo pasiūlymų neturintis ir kol kas nesuplanavęs, ką veiks toliau: „Dabar pagrindinis darbas – perduoti sklandžiai darbus komandai, kad darbai tęstųsi, o apie ateitį galvosiu vėliau.“

Paklaustas, ar nepretenduoja dalyvauti būsimame „Klaipėdos naftos“ vadovo konkurse, buvęs įmonės finansų direktorius M. Pulkauninkas tikino tokių planų neturintis: „Tikrai nepretenduoju į „Klaipėdos naftos“ vadovus ir nedalyvausiu konkurse.“

41-erių M.Pulkauninkas urėdijai vadovauja nuo 2018 metų kovo.

Naujo urėdijos vadovo konkursą Aplinkos ministerija ketina skelbti rugsėjį, iki tol pareigas bus pavesta eiti vienam iš generalinio direktoriaus pavaduotojų.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų