REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Lietuvos ir Lenkijos santykiai vėl tampa strategine partneryste, kaip jie buvo vadinami Valdo Adamkaus prezidentavimo metu.

 Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Lietuvos ir Lenkijos santykiai vėl tampa strategine partneryste, kaip jie buvo vadinami Valdo Adamkaus prezidentavimo metu.

REKLAMA

„Tie klausimai, apie kuriuos mes šiandien kalbėjome, tai ir yra strateginė partnerystė“, – žurnalistams antradienio vakarą baigdamas savo pirmąjį užsienio vizitą Lenkijoje sakė G. Nausėda.

Vizito metu G. Nausėda Varšuvoje susitiko su šalies prezidentu Andrzejumi Duda, premjeru Mateuszu Morawieckiu ir valdančiosios partijos lyderiu Jaroslawu Kaczynskiu.

Pasak Lietuvos prezidento, visuose susitikimuose buvo kalbama apie gynybos politiką. G. Nausėdos teigimu, Lenkijos susitarimą dėl papildomų amerikiečių pajėgų Lietuva vertina „kaip didžiulę sėkmę“.

„Tikiuosi, kad Lenkija sutiks šia sėkme pasidalinti ir su mumis“, – teigė prezidentas.

Jis taip pat sakė, kad susitikimuose aptartos ir energetikos jungtys, ekonomikos bendradarbiavimas, o J. Kaczynskis itin domėjosi ir Lietuvos požiūriu į santykius su Baltarusija.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad supratome vienas kitą labai gerai. Prisimename puikų metą, kada dar šviesios atminties Lechas Kaczynskis bendravo labai intensyviai su ponu Valdu Adamkumi“ – sakė G. Nausėda.

REKLAMA

„Aš su šypsena pasakiau, kad, žinoma, galėsiu naudotis V. Adamkaus patarimais, nes taip gali atsitikti, kad netrukus tapsiu jo kaimynu ir galėsiu nesunkiai perėjęs per gatvę gauti patarimą, kaip tuos santykius palaikyti pačiu aukščiausiu lygiu“, – kalbėjo Lietuvos prezidentas.

G. Nausėda vylėsi, kad jo vizitas padės įtvirtinti gerus santykius, kurie ėmė šilti pastaruosius kelerius metus.

„Visur buvo labai didelis geranoriškumo pojūtis, kad keičiasi viskas į gera. Galbūt tas pokytis pradėjo reikštis šiek tiek anksčiau, bet labai laiku atvažiavome tam, kad jį sustiprintume ir garantuotume“, – kalbėjo Lietuvos prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat išreiškė viltį, kad ir rudenį vyksiančių Lenkijos parlamento rinkimų rezultatai „neturės didesnės įtakos tam geram tempui, tam geram vėjui kurį pagavome į savo bures tuose dvišaliuose santykiuose“.

Baigdamas vizitą antradienio vakarą G. Nausėda Lietuvos ambasadoje Lenkijoje susitiko su Lenkijos lietuvių bendruomene.

„Su didžiausiais linkėjimais gausiai Lenkijos lietuvių bendruomenei. Mes visi lietuviai esame viena tauta, nesvarbu, kokioje pasaulio šalyje begyventume“, – parašė G. Nausėda sveikinimo įraše Lenkijos ambasados svečių knygoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų