REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
Jurbarkas (Andrius Ufartas/fotobankas.lt)

Prieš beveik du mėnesius, gegužės 26-ąją, per moksleivių vakarėlį pasikėsinta išžaginti 17-metę merginą. Kovos menus lankantis nepilnametis užpuolikas taip žiauriai sumušė savo auką, kad ši ilgą laiką net negalėjo būti apklausta.

Prieš beveik du mėnesius, gegužės 26-ąją, per moksleivių vakarėlį pasikėsinta išžaginti 17-metę merginą. Kovos menus lankantis nepilnametis užpuolikas taip žiauriai sumušė savo auką, kad ši ilgą laiką net negalėjo būti apklausta.

REKLAMA

Lūžusio žandikaulio operaciją ištvėrusi mergina pastarąsias savaites gydėsi reabilitacijos įstaigoje. Šio antradienio popietę mergina atvyko į Kauno klinikas, kurių medikai įvertino jos būklę.

Merginą atstovaujantis advokatas Mindaugas Vasiliauskas naujienų portalui tv3.lt patvirtino, kad mergina sveiksta ir netrukus galės būti apklausta pas ikiteisminio tyrimo teisėją.

„Galiu patvirtinti, kad gydytojai teigiamai įvertino gijimo procesą. Kiek man yra žinoma, jos fizinė sveikata pagerėjo. Svarbiausia, kad po atliktos žandikaulio operacijos ji pagaliau gali kalbėti. Tikėtina, kad artimiausiu metu bus nustatyta jos apklausos data“, – pasakojo M. Vasiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo pačiu advokatas pridūrė, kad nors fizinės žaizdos gyja, bet psichologinių problemų per šį laiką išspręsti nepavyko: „Merginos psichologinė būsena dar toli gražu nėra gera. Visą šį laiką su ja dirbo ir toliau darbus tęs psichologai.“

REKLAMA

Plačiau apie tyrimo eigą M. Vasiliauskas itin daug nieko nepapasakojo: „Visi mūsų prašymai atlikti tam tikrus ikiteisminio tyrimo veiksmus buvo patenkinti. Mano žiniomis, buvo apklausti visi liudininkai. Tyrimas yra tęsiamas.“

Gydėsi ne tik fizines žaizdas

Iš Kauno klinikų į reabilitacijos įstaigą mergina buvo išleista birželio viduryje. Daugiau kaip dvi savaites ji buvo gydoma ligoninėje. Per vakarėlį nepilnamečio Jurbarko gyventojo žiauriai sumušta 17-metė gydėsi ne tik fizines, bet ir psichologines žaizdas.

Mergina ilgą laiką negalėjo judinti operacijos metu sutvirtinto apatinio žandikaulio. Per išpuolį jis buvo sulaužytas dvejose vietose. Tad jos apklausa buvo atidėta neapibrėžtam laikui.

REKLAMA
REKLAMA

Merginai atstovaujantis advokatas M. Vasiliauskas anksčiau yra sakęs, kad su nukentėjusia nepilnamete kiekvieną dieną dirba psichologai.

Apklausti liudininkai

Nors merginą pavyks apklausti tik artimiausiu metu, bet, anot advokato, tyrimas tikrai nestovi vietoje:

„Be abejonės tyrimas turi vykti ir jis vyksta. Šiuo metu yra pasitelkiami specialistai, atliekamos ekspertizės. Pareigūnai atlieka tą darbą, kurį turi atlikti. Tokioms užduotims nebuvo būtina apklausti nukentėjusiosios, daug ką galima padaryti ir be to.“

Advokatas patvirtino, kad jau buvo apklausti visi liudytojai, kuriuos prašyta apklausti. „Jau įvyko tame vakarėlyje dalyvavusių moksleivių apklausa. Tyrimas nestovi vietoje“, – pabrėžė M. Vasiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žiaurus išpuolis

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad nusikaltimas įvykdytas kaimo turizmo sodyboje gegužės 26-sios rytą, apie 4.30 val.

Paauglę galimai sumušė ir pasikėsino išžaginti nepilnametis Jurbarko politikės sūnus. Jam šiuo metu paskirtas namų areštas ir intensyvi priežiūra (uždėta apykojė – aut. past.).

Įvykio vietoje jį sulaikė policijos pareigūnai. Įtariamajam nustatytas lengvas girtumo laipsnis (1,12 prom. alkoholio). Savo kaltę per pirminę apklausą įtariamasis neigė.

Įvertino smurtą

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Ignė Rotautaitė-Pukenė patvirtino, kad iškart po šių įvykių buvo kreiptasi į teismo medicinos ekspertus, kad šie pateiktų išvadas dėl merginos patirtų sužalojimų mąsto:

REKLAMA

„Tai yra pirminės išvados, kurios dar gali keisti. Galiu patvirtinti, kad gegužės 31 d. gautose išvadose merginos patirti sužalojimai įvardijami kaip nesunkūs. Tačiau yra didelis skirtumas tarp nežymaus ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo (už nežymų sveikatos sutrikdymą gresia įkalinimas iki 2 metų, o už nesunkų – iki 5 metų, aut. past.).

Atkreipiu dėmesį, kad ikiteisminio tyrimo pabaigoje, teismo medicinos ekspertai turės pateikti galutines išvadas. Tada bus matyti, kas daryta, kokia gydymo trukmė ir kiti niuansai. Gali būti, kad pirminės išvados keisis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų