REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia, kad ne pirmą kartą surinkti parlamentarų parašai po iniciatyva jį atleisti iš pareigų, tačiau viską lems Seimo sprendimas.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia, kad ne pirmą kartą surinkti parlamentarų parašai po iniciatyva jį atleisti iš pareigų, tačiau viską lems Seimo sprendimas.

REKLAMA

„Parašai buvo surinkti pernai taip pat, vadinasi, jie surinkti labai seniai. Matyt, dabar šviežiai surinkti kiti parašai. Tai nieko nekeičia (..) procedūra turi vykti Seime“, – antradienį parlamente žurnalistams sakė jo vadovas.

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis prieš tai pranešė, kad būtini parašai pradėti nepasitikėjimo Seimo pirmininku procedūrą jau surinkti, tačiau jis sakė nežinąs, kada ji galėtų vykti.

Pirmadienį „valstiečių“ taryba pritarė keturių partijų pasirašytai valdančiosios koalicijos sutarčiai. Pagal ją, Seimo pirmininko postas tenka nebe „valstiečiams“, o „socialdarbiečiams“.

REKLAMA
REKLAMA

„Konsultavausi net su konstitucinės teisės žmonėmis ir buvo aiškiai pasakyta: statute parašyta, kad (Seimo pirmininkas – BNS) renkamas ketveriems metams ir yra du atleidimo būdai. Partija, su visa pagarba jai, čia, deja, nelabai prie ko“, – LVŽS tarybos sprendimą įvertino V. Pranckietis.

REKLAMA

Kita vertus, jis neatmetė galimybės, kad dėl savo sprendimo nesitraukti iš pareigų gali nukentėti jo partinė karjera.

„Jeigu partijos kurie nors organai imtų svarstyti mane kaip kokį nors nevykdantį arba nusikaltėlį, manau, kad nesuteikčiau jiems tiek garbės pašalinti mane iš partijos. Pašalinčiau pats save iš partijos“, – sakė parlamento vadovas.

Jis tvirtino gerai sutariąs su LVŽS nariais, išskyrus vieną – partijos lyderį Ramūną Karbauskį.

„Turėtume atskirti du dalykus, kada kalbame apie partiją ir vieną asmenį ir kada kalbame apie partiją ir daug žmonių. Tai aš su tais daug žmonių turiu reikalų ir su pagarba su jais visada kalbėjau ir kalbėsiuosi. Kada vienas asmuo sako, kad aš – tai partija ir partija – tai aš, su tokiais asmenimis neturiu, apie ką diskutuoti“, – kalbėjo V. Pranckietis.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal Seimo statutą, inicijuoti nepasitikėjimą Seimo pirmininku gali ne mažiau kaip penktadalis arba 29 parlamentarai. Kad jis būtų atleistas, už tai per slaptą balsavimą turi pasisakyti ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

V. Pranckietis Seimo pirmininku išrinktas 2016 metų lapkritį, po Seimo rinkimų. Į šias pareigas jį pasiūlė LVŽS frakcija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų