REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikatos apsaugos ministras valstietis Aurelijus Veryga sako, kad šiuo metu Seime nėra politinės valios jo bandytai inicijuoti ligoninių pertvarkai.

Sveikatos apsaugos ministras valstietis Aurelijus Veryga sako, kad šiuo metu Seime nėra politinės valios jo bandytai inicijuoti ligoninių pertvarkai.

REKLAMA

„Gaila, kad tenka konstatuoti, jog politinės valios neužtenka. Be abejo galima daryti dalykus, kurie nėra tokie sistemiški. Galima kalbėti su merais dėl savanoriškų persitvarkymų. Bet tai yra labai sudėtingas procesas, reikalaujantis daug laiko“, – Žinių radijui antradienį sakė A. Veryga.

Ministras teigė, jog ligoninių pertvarka būtina, tą pabrėžia ir tarptautinės organizacijos, tačiau šiuo metu ją įgyvendinti nerealu.

„Aš manau, kad reikia siūlyti tokius sprendimus, kuriuos yra realu įgyvendinti. (...) Tikrai buvo sukelta labai daug gaisrų, buvo aktyviai manipuliuojama, spekuliuojama ligoninių uždarymu per savivaldybių rinkimus ir tą darė, kiek žinau, ne tik kolegos koalicijos partneriai, bet labiau gal opozicijos politikai“, – kalbėjo A. Veryga.

„Yra ir Europos Komisijos rekomendacijos, ir Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos, ir Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijos ir kažkam tą pertvarką teks įgyvendinti“, – pridūrė ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Tvarkiečių lyderis Remigijus Žemaitaitis prieš kelias savaites pranešė, kad derybose dėl valdančiosios koalicijos atsižvelgus į „Tvarkos ir teisingumo“ reikalavimą sutarta neteikti rajoninių ligoninių pertvarkos.

Europos Komisija šiemet konstatavo, kad Lietuvai būtų naudinga konsoliduoti ligoninių tinklą. Briuselio pareigūnų vertinimu, sveikatos apsauga Lietuvoje yra nepakankamai efektyvi, daug dėmesio skiriama brangiam gydymui ligoninėse, ir per mažai – pirminei sveikatos apsaugai ir ligų prevencijai, sektoriuje trūksta kokybės kontrolės, o besigydantys apdraustieji turi palyginti daug prisidėti savo lėšomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų