REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pačiame Kauno mieste į statybvietę buvo užsukęs neįprastas svečias. Tranšėjoje darbininkai rytą aptiko įsitaisiusį egzotinį paukštį. Povo patelė buvo įlindusi tarp vamzdžių, tad prieglaudos darbuotojams teko gerokai paplušėti, kol ją išviliojo.

Pačiame Kauno mieste į statybvietę buvo užsukęs neįprastas svečias. Tranšėjoje darbininkai rytą aptiko įsitaisiusį egzotinį paukštį. Povo patelė buvo įlindusi tarp vamzdžių, tad prieglaudos darbuotojams teko gerokai paplušėti, kol ją išviliojo.

REKLAMA

Čaižiu balsu šaukianti povė dabar jau prieglaudoje „Laukinė Lesė“. Paukštė išdidžiai vaikšto jai skirtame kambarėlyje. Šviežio vandens ir pilną dubenėlį lesalo karūnuotajai gyventojai atnešantis prieglaudos vadovas Karolis sako pats gerokai nustebęs, kai sulaukė netikėto skambučio.

„Paskambino iš statybų aikštelės darbų vadovas, kuris pasakė, kad jų statybų aikštelėje yra paukštis galimai, jie spėja, kad tai povas, nebuvo aišku, ar iš tikrųjų. Jie neturėjo galimybės atsiųsti nuotraukų kažkokių, tai tiesiog važiavom į vietą žiūrėti“, – pasakojo prieglaudos „Laukinė Lesė“ vadovas Karolis Kulikauskas

Povę rytą aptiko darbininkai, susirinkę į statybvietę. Paukštis buvo įsitaisęs atkastoje tranšėjoje, saugiai įlindęs vidun. Darbuotojai sako tokio nekviesto svečio čia tikrai nesitikėję – būtų koks šuniukas ar kačiukas, tai kaip įprasta, o čia egzotinis paukštis.

REKLAMA
REKLAMA

„Pamatėm paukštį, pasigūglinom, pažiūrėjom, kas per paukštis, atvažiavo „Laukinė Lesė“, pasiėmė ir išvažiavo“, – sakė statybvietėję dirbantis Donatas.

REKLAMA

Neįprasta lankytoja lindėjo tamsoje. Tad prieglaudos vadovas pasakoja, kad norint paukštę išprašyti iš slėptuvės, teko gerokai paplušėti.

„Yra požeminiai šilumos tinklai, tai statybų aikštelėje tie tinklai buvo atkasti, ir tas povas buvo įlindęs į tą šiluminę angą, tuos tunelius. Tai teko lįsti, išsivyti jį lauk ir tada gaudyti“, – kalbėjo K. Kulikauskas.

Paukštis iš pirmo žvilgsnio sveikas, nėra labai baikštus, tad prie žmogaus, tikėtina, pratęs.

„Kad patelė, tai buvo aišku iš karto pagal spalvinę gamą. Bijot jisai nebijojo žmonių, bet tiesiog traukėsi nuo žmogaus, tai normalu. Gyvūnas išsigandęs, patyręs stresą, ne savo normalioj vietoj, ne savo gyvenamoj vietoj“, – aiškino prieglaudos „Laukinė Lesė“ vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Apetitu povė nesiskundžia – noriai lesa jai siūlomą birų maistą: grūdus ir įvairias sėklas. Kol kas jokių skambučių, ieškančių pradingusio augintinio, prieglaudos atstovai nesulaukę. Tačiau sako, naujos gyventojos bet kam neatiduosią, ją atgaus tik tikrasis šeimininkas, papasakojęs skiriamuosius bruožus. Povė balsą parodo retai, daugiau skleidžia beldimą primenantį garsą.

Beje, tai ne pirmas kartas, kad povai savo vizitais nustebina Kauno gyventojus. Štai kovo pabaigoje povo patinas, pasidabinęs įspūdinga uodega, pasirodė Kleboniškyje gyvenančių kauniečių sodyboje.

Tąkart gyventojai nakčiai įtaisė egzotinį paukštį garaže ir šeimininko ieškojo per socialinius tinklus. Paaiškėjo, kad pasprukęs povas kažkur klaidžiojo net tris savaites, ir įveikė beveik 10 kilometrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų