REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karbauskis lieka – slaptas balsavimas jam buvo palankus

Mato Gaižauską NSGK pirmininko poste

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos tarybos nariai pirmadienį slaptu balsavime pareiškė pasitikėjimą partijos pirmininku Ramūnu Karbauskiu.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos tarybos nariai pirmadienį slaptu balsavime pareiškė pasitikėjimą partijos pirmininku Ramūnu Karbauskiu.

REKLAMA

Už pasitikėjimą juo balsavo 65 partiečiai, nepasitikėjimą pareiškė 11 politikų. Vienas biuletenis buvo sugadintas, o trys „valstiečiai“ per balsavimą susilaikė, pranešė R. Karbauskio atstovė Dalia Vencevičienė.

 

Tikrinosi pasitikėjimą

 

 

„Pasitikėjimas išreikštas, aš manau, kad aš to pasitikėjimo nusipelniau – aš taip galvoju“, – po posėdžio žurnalistams sakė „valstiečių“ lyderis.

Pasitikrinti pasitikėjimą R. Karbauskis žadėjo po šiemet vykusių rinkimų.

Gegužę vykusiuose prezidento rinkimuose „valstiečių“ kandidatas Saulius Skvernelis liko trečias.

Kovą savivaldos rinkimuose pagal mandatų skaičių partija taip pat liko trečia po konservatorių ir socialdemokratų.

Europos Parlamento rinkimuose „valstiečiai“ irgi liko treti pagal balsų skaičių, iškovojo du mandatus.

REKLAMA
REKLAMA

R. Karbauskis prieš šiuos balsavimus buvo žadėjęs laimėti visus trejus rinkimus, o nesėkmės atveju trauktis iš valdžios.

Gaižausko kandidatūrai pritaria

R. Karbauskis teigiamai vertina partijos atstovo Dainiaus Gaižausko galimybes vadovauti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui.

REKLAMA

„Svarstomos realiai kandidatūros tų žmonių, kurie yra komitete. Viena iš jų yra Gaižauskas. Manau, kad apie tai mes rimtai šnekėsime antradienį–ketvirtadienį, dabar jo paties nėra Lietuvoje. Bus sprendimas, jei jo kandidatūra bus pasirinkta, gali būti, kad kitą savaitę“, – žurnalistams pirmadienį Kaune sakė R. Karbauskis.

„Tai būtų puikus pirmininkas, bet nėra sprendimo. Jis turi būti, ir frakcija jį priims“, – apie D. Gaižausko galimybes kalbėjo R. Karbauskis.

Naujo vadovo klausimas iškilo, kai valdančiąją „valstiečių“ frakciją Seime praėjusią savaitę paliko ligšiolinis komiteto vadovas Vytautas Bakas. Kaip priežastį jis nurodė „valstiečių“ sudarytą koaliciją „su teisiamomis partijomis“ bei žadėjo pats pasitraukti iš NSGK vadovų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų