REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Šnipinėjimu įtariamam buvusiam Socialistinio liaudies fronto lyderiui Algirdui Paleckiui siūloma suėmimą pratęsti dar trims mėnesiams.

 

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Elena Martinonienė BNS sakė, kad A. Paleckio suėmimą prašoma pratęsti maksimaliam trijų mėnesių terminui.

„A. Paleckis yra atvežtas į Kauno apygardos teismą. Ar šiandien teismas skelbs (sprendimą – BNS), ar rytoj, dar nėra aišku“, – BNS sakė teismo atstovė Milda Bučnytė.

Šnipinėjimu įtariamas A. Paleckis yra suimtas nuo pernai spalio. Kitam bylos įtariamajam – Vilniaus verslininkui Deimantui Bertauskui – skirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Naujienų portalo delfi.lt duomenimis, įtariamieji galėjo kontaktuoti su kitoje byloje nuteistu Rusijos Federalinio saugumo biuro (FSB) pareigūnu Nikolajumi Filipčenka, jis esą perduodavo savo tiesioginio viršininko nurodymus rinkti informaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai, kad A. Paleckis sulaikytas ir jam bei neįvardijamam „tinklui asmenų“ pateikti įtarimai dėl galimo šnipinėjimo Rusijai, teisėsauga pranešė pernai gruodį ir iki šiol beveik neteikia informacijos apie vykstantį tyrimą.

REKLAMA

Tyrime figūruojantys asmenys įtariami FSB pavedimu rinkę informaciją apie Lietuvos pareigūnus, prokurorus, teisėjus, prisidėjusius prie 1991 metų Sausio 13-osios bylos tyrimo, taip pat rinkę kitus duomenis.

2008 metais įsteigtas Socialistinis liaudies frontas bei jo buvęs vadovas A. Paleckis kartą minėti viešose žvalgybos ataskaitose dėl grėsmių nacionaliniam saugumui.

Žvalgyba yra vadinusi Socialistinį liaudies frontą Rusijai palankia politine partija.

2017 metais nuteistas FSB pareigūnas N. Filipčenka siekė užverbuoti Vadovybės apsaugos departamento pareigūnus įtaisyti pasiklausymo įrangą tuometinės prezidentės Dalios Grybauskaitės kabinete ir rezidencijoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų