REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
103
Seime – Gitano Nausėdos priesaika (Irmantas Gelūnas/Fotobankas)

Pasibaigus prezidento Gitano Nausėdos inauguracijai Seime šalies politikai, užsienio valstybių ambasadoriai ir kiti garbūs visuomenės nariai pabiro į Seimo rūmų menes, išėjo į iškilmingas mišias ar Vilniaus gatves stebėti penktadienio renginių. Šventės dalyviai stoviniavo, šnekučiavosi ir dalijosi mintimis, ko laukia iš naujojo prezidento Gitano Nausėdos.

103

Pasibaigus prezidento Gitano Nausėdos inauguracijai Seime šalies politikai, užsienio valstybių ambasadoriai ir kiti garbūs visuomenės nariai pabiro į Seimo rūmų menes, išėjo į iškilmingas mišias ar Vilniaus gatves stebėti penktadienio renginių. Šventės dalyviai stoviniavo, šnekučiavosi ir dalijosi mintimis, ko laukia iš naujojo prezidento Gitano Nausėdos.

REKLAMA

Naujasis šalies prezidentas Seime susilaukė plojimų, tiesa, kadenciją baigianti šalies vadovė Dalia Grybauskaitė taip pat nebuvo užmiršta, jos pasirodymas Seimo salėje ir parlamento hole irgi sulaukė ovacijų. 

Prezidentas Valdas Adamkus sakė, kad naujajam prezidentui G. Nausėdai nebus lengva.

„Svarbiausiai, kad užtektų ištvermės pakelti sunkumus su kuriais jis susidurs pačią pirmą dieną, o problemų jam netrūks. Norėčiau palinkėti jėgos, ištvermės ir prisiimti atsakomybę pagal savo sąžinę, ne tai, ką spaudimas jam diktuos. Užsibrėžti raudoną liniją, kurios negalės peržengti ir siekti Lietuvos žmonių gerovės. Aš manau, kad jis savo išreikštomis mintimis jis tai jau yra pasakęs. Manau jam pakanka patirties, bet aš jam sakiau, kad jei jam reikės, aš esu taip toli, kaip telefono skambutis“, – sakė V. Adamkus.

REKLAMA
REKLAMA

V. Adamkus tikino, kad užsienio politika šiuo metu yra gerame „stovyje“, palinkėjo sėkmės darbuose. Ir patikino, kad sutelkti partijas bus vienas iš sunkių darbų, bet jam tai pavyks padaryti.

REKLAMA

Premjeras Saulius Skvernelis sakė, kad šiandien yra šventė, todėl visas pagrindines žinias iš prezidento jis analizuos vėliau.

„Lūkesčiai rinkimų metu buvo įprasminti, dabar juos reikia įgyvendinti“, – sakė premjeras. Anot jo, jis tikisi glaudaus bendradarbiavimo ir sakė, kad bet kuriuo atveju visada bus geriau.

Buvęs premjeras Algirdas Butkevičius aiškino besitikintis didelio G. Nausėdos vaidmens tarptautinėje aplinkoje.

„Aš jam palinkėjau, jei tapsite prezidentu, turėtumėte tapti, kaip Lietuvos prezidentas šalia Emmanuelio Macrono nauju Europos Sąjungos politiniu lyderiu, kuris įtakotų sprendimus ES“, – kalbėjo buvęs premjeras, tikindamas, kad bendravimo stilius tarp premjero ir naujojo prezidento tikrai pasikeis.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikriausiai nebebus toks kategoriškas ir aiškinantis tam tikrais klausimais, bus mėginama išspręsti problemas dialogu“, – sakė A. Butkevičius.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius tikisi, kad prezidentas laikysis priesaikos žodžių.

„Linkiu ieškant sutelktumo neužmiršti, kad Lietuva turi drąsą eiti į priekį. Akivaizdu, kad valdymai skirsis, bet spekuliuoti nesinorėtų. Svarbu, kad pati Lietuvos kryptis nesiskirtų“, – kalbėjo sostinės meras.

Visuomenės veikėjas ir buvęs pirmasis švietimo ministras Darius Kuolys tikino, kad tikisi permainų ir viešosios politikos atsivėrimo.

„Tikiuosi valstybės strategijos, jei prezidentui pavyktų telkti visuomenę ir protus ilgalaikei Lietuvos vizijai, tai būtų labai didelis darbas“, – sakė D. Kuolys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš pat prasidedant inauguracijos ceremonijai portalui tv3.lt keli jos dalyviai papasakojo savo lūkesčius dėl būsimo prezidento. Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky pakviesta į išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos inauguraciją Seimo rūmuose sakė linkinti prezidentui sveikatos ir šeimos laimės. Ji taip pat tikino, kad tikisi palaikymo savo bendruomenei iš prezidento.

„Tikiuosi, kas šis prezidentas Lietuvai atneš naują mintį, galbūt naujus sprendimo būdus, gal didesnius ryšius, nors ir ponia Dalia Grybauskaitė turėjo ryšių. Gal šis prezidentas turės kitokių ryšių, ne tiek politinių, kiek ekonominių. Visi nori gyventi geriau, taigi tikimės, kad mūsų gyvenimas pagerės“, – sakė F. Kukliansky.

REKLAMA

Lietuvos kariuomenės vadas, generolas leitenantas Vytautas Jonas Žukas sakė, kad iš naujojo prezidento tikisi gerų darbų tėvynės labui.

„Pareiškimai, kurie buvo daromi iki šiol nuteikia optimistiškai. Lauksime, kaip viskas klostysis ir visomis jėgomis stengsimės padėti“, – sakė generolas leitenantas, paaiškinęs, kad greitai paaiškės ar jis prisijungs prie G. Nausėdos komandos prezidentūroje.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos, šeimų sąjungos vadovas Voldemaras Tomaševskis tikino, kad iš naujojo prezidento tikisi tik vieno, kad prezidentas prisidėtų prie šeimos stiprinimo, šeimos politikos vykdymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų