REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) ketvirtadienį klausimą dėl turtinės žalos priteisimo per operaciją mirusio vyro artimiesiems grąžino nagrinėti Apeliaciniam teismui.

 

„Nutartis panaikinta iš dalies ir ji perduota nagrinėti apeliacinės instancijos teismui“, –  pranešė LAT atstovė Dovilė Bružaitė.

Šioje byloje mirusio vyro artimieji prašė iš „Kardiolitos“ klinikų priteisti turtinę ir neturtinę žalą.

LAT paliko žmonai ir dviems dukterims priteistą neturtinę žalą – po 30 tūkst. eurų, bet Apeliaciniam teismui pavedė nustatyti kokia turtinė žala turi būti priteista.

Pernai gruodį Apeliacinis teismas vienai ieškovei buvo priteisęs 220,4 tūkst. eurų turtinės žalos atlyginimo, o kitoms dviems – po 113 ir 70 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Nukentėjusiosios prašė priteisti gerokai didesnę sumą: po 100 tūkst. eurų neturtinės žalos. Mirusiojo žmona taip pat prašė priteisti 303,7 tūkst. eurų prarastų sutuoktinio gautų pajamų, o dukros atitinkamai 65,6 ir 106,2 tūkst. eurų dydžio išlaikymą, netekus maitintojo.

REKLAMA

LAT konstatavo, kad apeliacinės instancijos teismas padarė klaidą apskaičiuodamas žuvusiojo vidutinį darbo užmokestį ir todėl turėtų iš naujo apskaičiuoti, kokio dydžio turtinė žala turėtų būti atlyginta kiekvienai iš nukentėjusiųjų.

Šių metų balandžio mėnesį LAT chirurgą urologą Mindaugą Žiuką pripažino kaltu dėl paciento mirties.

Tada teismas nusprendė, kad chirurgas operuodamas klinikoje „Kardiolita“, netinkamai atliko chirurginę intervenciją – pažeidė kraujagyslę, dėl to išsivystė ūminis vidinis kraujavimas ir pacientas mirė.

REKLAMA
REKLAMA

M. Žiukui buvo skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, ją atidedant tokiam pačiam laikotarpiui. Taip pat chirurgas įpareigotas į Nukentėjusių nuo nusikalstamų veikų asmenų fondą sumokėti 941 eurą.

Dviejų vaikų tėvas, 33 metų Marius V. mirė privačioje sostinės klinikoje 2013 metais, po operacijos, išsivysčius stipriam kraujavimui, pacientas neteko apie keturių litrų kraujo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų