REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Neįtikėtino žiaurumo istorija Kaune: dėl pinigų motina kankino ir nužudė savo vaiką (nuotr. TV3)

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) atmetė formalinu mažametį vaiką nuodijusios motinos Ilmos Bogovičienės advokato kasacinį skundą.

8

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) atmetė formalinu mažametį vaiką nuodijusios motinos Ilmos Bogovičienės advokato kasacinį skundą.

REKLAMA

Kaip antradienį pranešė teismas, advokatas prašė perkvalifikuoti bausmę iš nužudymo į neatsargų gyvybės atėmimą ir skirti penkerių metų laisvės atėmimo bausmę.

LAT teisėjų kolegija konstatavo, kad nors moteriai ir diagnozuotas Miunhauzeno sindromas, tai nebuvo objektyvi kliūtis jai suprasti savo veiksmus, todėl pirmos instancijos teismo skirta ir vėliau Apeliacinio teismo patvirtinta šešiolikos metų laisvės atėmimo bausmė yra teisinga.

I. Bogovičienė nuteista už tai, kad nuo 2011 metų liepos apie metus Kauno klinikose ir Santaros klinikų Vaikų ligoninėje tyčia nuolat švirkštu ir per kateterį leido mažamečiui bejėgiškos būklės savo sūnui formaliną, nuo ko vienerių berniukas mirė.

REKLAMA
REKLAMA

Formalinas neretai naudojamas patalpų, drabužių, įrankių dezinfekavimui.

Kaunietei pernai teismas taip pat priteisė atlyginti 40,4 tūkst. eurų žalą Valstybinei ligonių kasai: tiek kainavo kūdikio, kuris, pasak prokurorės, praktiškai visą savo gyvenimą praleido ligoninėse, gydymas.

REKLAMA

Kasaciniu skundu I. Bogovičienės advokatas taip pat prašė įvertinti ir įrodymų gavimo būdus – skunde buvo teigiama, kad gydytojų veiksmai apieškant motinos asmeninius daiktus, paimant rastą skystį ir vėliau perduodant ikiteisminio tyrimo pareigūnams tyrimui buvo neteisėti.

Tačiau teismas vertino, kad tokie gydytojų veiksmai buvo tinkami tokioje situacijoje.

„Kilus pagrįstų abejonių, kad vaiko motina (...) kelia grėsmę savo sveikatai, tai yra sąmoningai save žaloja, buvo patikrinti jos daiktai ir rastas cheminis skystis bei švirkštai. Tokie gydytojų veiksmai, atlikti kitomis aplinkybėmis, galėtų būti laikomi neteisėtais, tačiau, įvertinus nustatytas aplinkybes, darytina išvada, kad jie atlikti būtinojo reikalingumo sąlygomis“, – teigiama LAT nutartyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų