REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seime antradienį atkurta tvarkiečių frakcija, tik šįkart ji vadinsis „Tvarka ir teisingumas (Suvereni Lietuva)“.

Seime antradienį atkurta tvarkiečių frakcija, tik šįkart ji vadinsis „Tvarka ir teisingumas (Suvereni Lietuva)“.

REKLAMA

Pareiškimą apie frakcijos atkūrimą per plenarinį Seimo posėdį perskaitė pirmoji parlamento vicepirmininkė Rima Baškienė.

Prieš tai ji perskaitė Seimo narės Agnės Širinskienės pareiškimą, kad ši palieka Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakciją.

Frakciją „Suvereni Lietuva“ be A. Širinskienės sudaro Kęstutis Bartkevičius, Algimantas Dumbrava, Juozas Imbrasas, Vytautas Kamblevičius, Agnė Širinskienė, Ona Valiukevičiūtė bei partijos „Tvarka ir teisingumo“ lyderis Remigijus Žemaitaitis.

Seimo opozicija piktinosi, kad tai fiktyvus žingsnis, iš tiesų A. Širinskienė ir toliau ketina veikti kaip valstiečių atstovė.

REKLAMA
REKLAMA

„Fiktyvūs dalykai yra nepriimtini, fiktyvios santuokos yra baudžiamos“, – teigė konservatorius Kęstutis Masiulis.

„Tikrai noriu prisipažinti, kad esu kaltas, jog savo laiku neapsaugojau Agnės Širinskienės nuo to nuopolio, kurį ji daro šiandien“, – pareiškė buvęs valstiečių frakcijos narys Povilas Urbšys.

REKLAMA

„Ji tikrai buvo tas žmogus, kuris nuoširdžiai žiūrėjo į tą pačią politiką, ji manė, kad politika yra vertybės, dėl kurių verta eiti, verta aukotis. Bet kaip žmogui, papuolusiam į politiką, jai idėja tapo žmogus, jai vertybė tapo žmogus ir galiausiai tas žmogus tapo jos religinio garbinimo objektu. Tada mes matome, kaip žmogus degraduoja ir jis net nesupranta, į ką jis išvirsta. Kalbėti apie moralę, vertybes jau nebetenka, žmogus tampa politinio organo struktūriniu dariniu, kuris be jokios garbės ir moralės gali tapti vienu ar tapti antru, ar tapti trečiu. Tai visos mūsų politinės kultūros problema“, – kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA

A. Širinskienės perėjimas pas tvarkiečius sulaukė kritikos ir tarp kai kurių saviškių.

„Tai panašu į politinį savadavimą“, – feisbuke parašė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas valstietis Vytautas Bakas.

Anksčiau A. Širinskienė tvirtino sutinkanti tapti kitos frakcijos nare, jeigu to reikia „stabilumui užtikrinti, frakcijos darbui užtikrinti“.

Valstiečių frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis antradienį žurnalistams Seime sakė esąs dėkingas A. Širinskienei, kad ji nutarė žengti šį žingsnį.

R. Karbauskio teigimu, praradimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijai nebus, nes A. Širinskienė ir „toliau sėdės ten, kur sėdi, ir lankysis mūsų frakcijos posėdžiuose“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valstiečių lyderis atkreipė dėmesį, kad pagal Seimo statutą, parlamentinę daugumą gali sudaryti frakcijos, o ne atskiri politikai.

Tvarkiečių frakcija iširo birželio pabaigoje, kai iš jos pasitraukė Darbo partijos narys Valentinas Bukauskas. Joje nebeliko minimalaus frakcijai Seime sudaryti reikalingo septynių parlamentarų skaičiaus.

Praėjusią savaitę „Tvarka ir teisingumas“ su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga pasirašė susitarimą dėl valdančiosios koalicijos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų