REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės dienos – liepos 6-osios – išvakarėse buvo paskelbta, kad „Misija Sibiras“ dalyviams ir šiemet nebuvo išduotos vizos į Rusiją. Šią žinią socialiniuose tinkluose žmonės sutiko nevienodai.

Valstybės dienos – liepos 6-osios – išvakarėse buvo paskelbta, kad „Misija Sibiras“ dalyviams ir šiemet nebuvo išduotos vizos į Rusiją. Šią žinią socialiniuose tinkluose žmonės sutiko nevienodai.

REKLAMA

Naujiena, kad „Misija Sibiras“ dalyviams ir šiemet neišduotos vizos, pasidalijo „Verslo žinios“ socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje.  Tokia žinia susilaukė nemažai kalbų – didelė dauguma žmonių piktinosi tokiu Rusijos sprendimu, tačiau atsirado ir tokių, kurie kitaip įvertino tokį Rusijos gestą. 

Štai vienas iš Vidaus reikalų ministerijos (VRM) darbuotojų atskleidė turintis kiek kitokią nuomonę šiuo klausimu ir siūlo neloti ant Rusijos, jei norime gauti vizas. (Kalba netaisyta) „Ir vizu norisi. ir loti europos tarybos parlamentineje asamblejoje norisi. ir visko norisi“, – pakomentavo VRM Teisės ir personalo skyriaus patarėjas Kristijonas Gudalevičius, socialiniame tinkle „Facebook“ pasivadinęs Kristijono Gudalewicziaus vardu.

Į tokį valstybės tarnautojo komentarą visuomenė netruko sureaguoti.

Pamatęs tokį kolegos komentarą sureagavo ir Vidaus reikalų ministerijos kancleris Karolis Vaitkevičius: „O vaikine.. tikiuosi pirmadienį turėsite gerą paaiškinimą. Visi turime teisę į žodžio laisvę, bet dirbate ne pieninėje, o Lietuvos širdyje.“

REKLAMA
REKLAMA

Seimo narys, istorikas Arvydas Anušauskas, reaguodamas į VRM darbuotojo komentarą savo socialiniame tinkle „facebook“ svarstė, kad, matyt, tokios K. Gudalevičiaus kalbos skirtos tolimesnei sėkmingai karjerai. „Tūlas VRM darbuotojas Gudalewiczius aktyviai ruošiasi Tomaševskio ministrui. Vien pavardės pakeitimas FB ką reiškia. Jaučiu kils karjeros laiptais...“, – rašė Arvydas Anušauskas.

REKLAMA

 

Tiesa, be aršių K. Gudalevičiaus kritikų, atsirado ir tokių, kurie teigia, kad tai viso labo – žodžio laisvė. „Žodžio laisvė – viena iš pamatinių Konstitucijos vertybių. Nepatogi situacija nusišnekėjusiam darbuotojui, bet ir uolus VRM kancleris (buvęs žurnalistas!) praleido progą patylėti. Bus įdomu, nes netyčia išėjo toks visai geras testas VRM sistemai“, – rėžė žurnalistas Juras Jankevičius.

 

Kita vertus, žodžio laisvė tai, ar ne, tačiau Lietuvos policijos Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas pastebi, kad kiekvienas valstybės tarnautojas turėtų atsakingai vertinti tai, kuo dalinasi socialiniuose tinkluose: „Apie socialinių tinklų galią esu jau minėjęs, kada buvo atskleistas netinkamas pareigūnų elgesys. Šis atvaizduotas atvejis parodo, kokia yra ir socialinių tinklų grėsmė/pavojus/rizika ne pačiam asmeniui, bet institucijai kurioje jis dirba, jos reputacijai bei prestižui. Lietuvos policijoje mes esame parengę 10 punktu rekomendacijas kaip policijos pareigūnas turi elgtis socialiniuose tinkluose. Tai ne žodžio laisvės ar demokratinių principų varžymas, tai valstybės tarnyboje dirbančio asmens atsakingo elgesio gairės. Su Valstybės diena!“.

REKLAMA
REKLAMA

 

 

Tai jau ne pirmas kartas, kai Lietuvos projekto „Misija Sibiras“ dalyviai negauna vizų projekto tikslams įgyvendinti. Panašiai nutiko ir 2018-aisiais, kai projekto dalyviai turėjo vykti Krasnojarsko kraštą – Rusijos užsienio reikalų ministerija nusprendė neišduoti vizų, esą taip reagavo į Lietuvos nenorą bendradarbiauti tvarkant sovietinių karių kapus ir memorialus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų