REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koalicijos derybos vis dar vyksta. Dar katik socdarbiečiai nusprendė, kad prie koalicijos jungsis tik su viena sąlyga – Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis turi būti atstatydintas. 

Koalicijos derybos vis dar vyksta. Dar katik socdarbiečiai nusprendė, kad prie koalicijos jungsis tik su viena sąlyga – Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis turi būti atstatydintas. 

REKLAMA

Apie visą susiklosčiusią situaciją tv3 studijoje kalbėjosi Jolanta Svirnelytė su pačiu Seimo pirmininku.

Visi aptarinėja trauksitės ar ne, jūs mojate kumščiu ir sakote, kad ne. Gal dar nurimsite ir iki antradienio atsitrauksite?

Aš? Niekada gyvenime. Trauktis tikrai neketinu.

Socialdarbiečiai sako, kad jie rytoj ketina pasirašyti koalicijos sutartį, tačiau su viena sąlyga, kad jei jūs liekate Seimo pirmininko poste – sutartis negalioja. Tai jūs kaip ir koaliciją žlugdote?

Jūsų žinios pasenusios. Jau socdarbiečiai pasakė, kad koalicija neturėtų suirti dėl tokio dalyko.

Ponas Ramūnas Karbauskis sako, kad jūs susitapatinote su postu ir darote viešųjų ryšių akciją. Tai kaip čia dabar?

REKLAMA
REKLAMA

Ką čia galima pakomentuoti? Jeigu susitapatina su šalies viršininku ir sako, kad reikia trauktis, tai aš negaliu nesusitapatinti su Seimo pirmininku ir sakyti, kad aš, pagal galiojančius įstatymus, turiu būti atstatydintas. Aš paklūstu įstatymams, bet ne vieno asmens įsakymams.

REKLAMA

Tikėtina, kad antradienį Seimas balsuos dėl jūsų. Kaip jūs manote, į kurią pusę pakryps visas balsavimas?

Manau, vienareikšmiškai, kad aš liksiu.

O tai kaip frakcija jūsų balsuos?

Mūsų frakcija bus nevienoda, nes yra žmonių galvojančių kitaip ir turbūt dėl to reikėtų gerbti visų pasirinkimą. Manau, kad kuo daugiau tiesos jie žinos – tuo lengviau balsuos.

Ponas R. Karbauskis piktinasi ir sako, kad jūs esate tas vienas žmogus, kuris laiko įkaitu visą valstybę. Jūs rėžiate, kad jis laiko įkaitu visą valstybę. Kas kurį laiko tuo įkaitu, nes iš principo jūs esate tos partijos, kurios vadovas yra R. Karbauskis, deleguotas į šį politinį postą. Kaip tada čia žiūrėti?

REKLAMA
REKLAMA

Kada koalicijos formavimas vyksta pagal postus ir iškart nustatant, ką reikia pakeisti, tai yra kažkokia postų dalybų formacija. Mes turėtume kalbėti apie tai, kokios yra vertybės ir pagal kokias vertybes mes einame į koaliciją su tais žmonėmis. Koalicijos sudarymas yra ne vieno partijos lyderio veiksmas. Tai yra visų lyderių. Dabar R. Karbauskis pabandė kalbėti už premjerą, už Seimo pirmininką, už socdarbiečių pirmininką. Gal reikėtų nesiimti vienam spręsti tiek daug, neprisiimti tiek ir neįvelti valstybės į tokią krizę.

Daugiau žiūrėkite video reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų