REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiųjų valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis ketvirtadienį pareiškė, kad Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis susitapatino su postu ir apkaltino jį vykdant „viešųjų ryšių akciją“.

Valdančiųjų valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis ketvirtadienį pareiškė, kad Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis susitapatino su postu ir apkaltino jį vykdant „viešųjų ryšių akciją“.

REKLAMA

Taip jis kalbėjo V. Pranckiečiui toliau atsisakant atsistatydinti nepaisant to, kad dėl naujos koalicijos besitariantys valdantieji ketina perleisti Seimo pirmininko poziciją socialdarbiečiams.

R. Karbauskis tvirtino, kad jam nepatogu prieš kolegas, nes „mes priverčiam juos dalyvauti sprendimuose, kurie visiškai neturėtų būti jų problema“.

„Visą laiką tai būdavo vidinis frakcijos klausimas ir toliau bet dabar mūsų partijos narys susitapatino su ta pozicija ir dabar atrodo, kad Seimo pirmininkas nėra Seimo pirmininkas, o yra tiesiog V. Pranckietis“, – BNS sakė valstiečių lyderis.

„Bet esmė yra tame, kad nežinau istorijoje tokių atvejų, kada žmogus išrinktas ir pasikeitus koalicinei sutarčiai nesutiktų daryti tai, ką sako partija“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak politiko, dėl V. Pranckiečio atleidimo turėtų būti balsuojama antradienį.

Seimo pirmininkas toliau tvirtina, kad neatsistatydins, nes paklūsta „Lietuvos Respublikos įstatymams, o ne R. Karbauskio įsakymams“.

REKLAMA

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas pareiškė nesuprantantis, kodėl parlamento vadovas mini jo pavardę.

„Aš niekur niekada nesu blogai pasisakęs apie Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį. (...) Tiesiog jis sugalvojo viešųjų ryšių akciją įrodinėjimui, kad tai yra kažkoks mano kerštas“, – sakė R. Karbauskis.

Dėl valdančiosios koalicijos derasi valstiečiai, socialdarbiečiai, tvarkiečiai ir Lenkų rinkimų akcija.

Sutartį tikimasi pasirašyti penktadienį, bet R. Karbauskis ir Gedimino Kirkilo vadovaujama Lietuvos socialdemokratų darbo partija tvirtina, kad dokumentas negalios, jeigu V. Pranckietis nebus atleistas.

REKLAMA
REKLAMA

Valstiečių lyderis tvirtino, kad tokiu atveju V. Pranckietis niekam neatstovaus, o nelikus koalicijos valstybėje kils nestabilumas.

„Jeigu liepos 12 dieną premjeras grąžina įgaliojimus prezidentui, tai kam tuos įgaliojimus prezidentas suteiks, jeigu koalicijos nėra? Tam pačiam premjerui gali suteikti ir tikriausiai taip ir padarytų, tačiau (...) bet kuriai valstybei reikalinga valdančioji dauguma“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Su G. Kirkilu BNS ketvirtadienį susisiekti nepavyko.

Valdančioji koalicija tarp minimų keturių partijų turėtų 76 balsus Seime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų