REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Viktoras Pranckietis (nuotr. fotodiena/Justino Auškelio)

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis pranešė, kad savo noru nesitrauks iš posto. V. Pranckietis tvirtino, kad Ramūnas Karbauskis iš baimės elgiasi desperatiškai, o socialdarbiečiams yra įsakyta reikalauti parlamento vadovo pozicijos.

17

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis pranešė, kad savo noru nesitrauks iš posto. V. Pranckietis tvirtino, kad Ramūnas Karbauskis iš baimės elgiasi desperatiškai, o socialdarbiečiams yra įsakyta reikalauti parlamento vadovo pozicijos.

REKLAMA

Po trečiadienį vykusio Lietuvos socialdemokratų darbo partijos prezidiumo posėdžio jos vadovas Gediminas Kirkilas ir valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis pranešė, kad antradienį planuojama balsuoti dėl V. Pranckiečio atstatydinimo iš Seimo pirmininko pareigų, jeigu jis pats iki to laiko nepasitrauks.

Derybas vertina kaip šantažą

„Tai yra socdarbiečių ir Ramūno Karbauskio susitarimas o ne mano sprendimas“, – taip vakarykštį R. Karbauskio ir G. Kirkilo pareiškimą komentavo V. Pranckietis.

Seimo vadovas sako, kad jis paklūsta „Lietuvos Respublikos įstatymams, o ne Karbauskio įsakymams“.

V. Pranckietis pareiškimus, kad jam nepasitraukus, nustos galioti koalicijos sutartis, vertina kaip šantažą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Seimo pirmininko, R. Karbauskis yra žmogus, kuris praranda valdžią ir įtaką, dėl to, iš baimės daro desperatiškus veiksmus. V. Pranckietis mano, kad socialdarbiečiams buvo liepta reikalauti Seimo vadovo posto.

REKLAMA

Su Karbauskiu partija niekur nenueis

„Neabejoju“, – paklaustas, ar atlaikys balsavimą dėl atstatydinimo, tvirtino V. Pranckietis.

Politikas tikėjo, kad Seimo narių blaivus protas nugalės. V. Pranckietis tvirtino, kad darbą Seimo pirmininko poste įsivaizduoja tokį patį, kaip buvo iki šiol.

„Reikėtų ponui Karbauskiui nelaikyti įkaitu visos valstybės ir viso Seimo“, – sakė V. Pranckietis.

Seimo pirmininkas teigė, kad nedalyvaus dabar vykstančioje „postų biržoje“.

„Koalicinė sutartis turi būti kuriama ne postų pagrindu, o vertybių pagrindu“, – kalbėjo parlamento vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

V. Pranckietis teigė, kad neketina pasitraukti iš valstiečių partijos ir tikisi, kad jos bendrapartiečiai supras, kad dabartinis vadovavimas partijai yra „nuėjęs į praeitį“.

„Su tokiu vadovavimu per rinkimus partija nukeliautų į niekur“, – įsitikinęs V. Pranckietis.

Politikas teigė, kad nemano, jog bus pašalintas iš partijos, nes jaučia valstiečių skyrių palaikymą, o jo pašalinimas nėra vieno žmogaus sprendimas.

„Mes neturime ir dabar jokių santykių“, – savo bendravimą su R. Karbauskiu apibūdino V. Pranckietis.

Seimo pirmininkas sakė, kad paskutinį kartą su R. Karbauskiu bendravo prieš dvi ar tris savaites, kai pasisveikino Seimo rūmuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ragina trauktis

Antradienį G. Kirkilas ir R. Karbauskis pareiškė, kad jeigu Seimo pirmininkas nebus atleistas, penktadienį planuojama pasirašyti koalicijos sutartis negalios.

Kad V. Pranckietis turėtų atsistatydinti, ketvirtadienį žurnalistams teigė ir dėl koalicijos besiderančios partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

„Jeigu V. Pranckietis nori ir tikisi išlaikyti valdančiąją daugumą ir remti toliau Saulių Skvernelį į premjero poziciją, jis turi atsistatydinti. Tautai, žmonėms paaiškinti: taip, nepadariau nieko, dėl ko turėčiau atsistatydinti, bet matydamas, kokia yra situacija, tą reikia daryti“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė R. Žemaitaitis.

REKLAMA

„Manau, kad Seimo pirmininkui dėl jo darbo niekas priekaištų neturi, tiesiog yra politinis valstiečių ir socdarbiečių sprendimas“, – pridūrė jis.

Pagal koalicijos derybininkų susitarimą, Seimo vadovo pareigos turėtų tekti socialdarbiečiams. Birželio pradžioje V. Pranckietis teigė, kad iš posto nesitrauks, nes Seimo pirmininko pozicija nėra partinis susitarimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų