REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Mantas Antulis ir sudegintas automobilis, kuriuo vykdyti nusikaltimai (nuotr. London Police)

Londone susibūrusios ir veikusios organizuotos gaujos, kuri užsiėmė bankomatų vogimu, vienas iš narių buvo lietuvis. Jis, kaip ir jo bendrai, sulaukė bausmių už savo darbelius.

7

Londone susibūrusios ir veikusios organizuotos gaujos, kuri užsiėmė bankomatų vogimu, vienas iš narių buvo lietuvis. Jis, kaip ir jo bendrai, sulaukė bausmių už savo darbelius.

REKLAMA

Gauja veikė labai tiksliai, savo veiksmus iš anksto kruopščiai suplanavusi. Kiekvienas narys buvo pasiskirstęs užduotimis, kurių bendras tikslas – pagrobti bankomatus su įrenginių viduje esančiais pinigais.

Jie pavogdavo galingus automobilius, jais naktimis taranuodavo parduotuvių vitrinas pietryčių Londone, bankomatus pririšdavo trosais, išvilkdavo lauk ir vėliau iškrapštydavo iš jų grynuosius.

Įvykdžius nusikaltimą vogtomis mašinomis jie atsikratydavo.

Be to, gauja apvogė ne vieną gyventoją, į kurių namus įsibraudavo naktimis ir išnešdavo brangius daiktus, nugvelbdavo prabangius automobilius, įsibraudavo į parduotuves.

REKLAMA
REKLAMA

Ilgiau nei metus trukusį gaujos siautėjimą pernai gruodį nutraukė policija: kad ir kaip atsargiai ir suplanuotai veikė nusikaltėliai, jie neišvengė klaidų, kurios juos sužlugdė.

REKLAMA

Pernai gruodį po Londone esančiuose namuose atliktų kratų sulaikyti 6 vyrai ir moteris, kurie vykdė savo juodus darbus.

Vienas iš gaujos narių – 26 metų Mantas Antulis, gyvenęs Dagenhame. Lietuvis pripažintas kaltu dėl savo veiklos organizuotoje nusikalstamoje grupuotėje, įrodyta jo kaltė dėl dalyvavimo grobiant bankomatus, vagiant iš namų, planuojant nusikaltimus, vogtų daiktų laikymo.

Penktadienį Snaresbrook karūnos teisme jis išgirdo nuosprendį – jaunas vyras 8 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimas.

Į kalėjimą pasiųsti ir jo bendrai britai: Carlas Fletcheris (amžius – 30 metų, bausmė – 15 metų kalėjimo), Stevenas Akersas (amžius – 27 metai, bausmė – 5 m. 6 mėn. kalėjimo), Nicky McKenzie (amžius – 38 metai, bausmė – 7 m. 4 mėn. kalėjimo), Samas Hawkinsas (amžius – 31 metai, bausmė – 9 m. 4 mėn. kalėjimo), Stacey Bass (amžius – 31 metai, bausmė – 1 m. 10 mėn. kalėjimo), Robbie Bennettas (amžius – 20 metų, bausmė – 1 m. 10 mėn. kalėjimo).

Policijos pareigūnų teigimu, demaskavus šią gaują pietryčių Londone panašių vagysčių skaičius sumažėjo net 25 proc.

Šaltinis: anglija.today

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų