REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Denisas Bespalovas – menkai kam žinomas nusikaltėlis, kuris iki savo paskutinio nusikaltimo buvo spėjęs „užsidirbti“ net keturis teistumus. Tik ištrūkęs iš įkalinimo įstaigos, jis iškart padarė dar vieną, šįkart itin sunkų, nusikaltimą.

Denisas Bespalovas – menkai kam žinomas nusikaltėlis, kuris iki savo paskutinio nusikaltimo buvo spėjęs „užsidirbti“ net keturis teistumus. Tik ištrūkęs iš įkalinimo įstaigos, jis iškart padarė dar vieną, šįkart itin sunkų, nusikaltimą.

REKLAMA

Už itin žiaurią žmogžudystę vos 28-erių Denisas buvo atskirtas nuo visuomenės 10 metų. Subendrinus šią ir kitas anksčiau paskirtas bausmes už grotų D. Bespalovas pasiųstas dešimčiai su puse metų.

Su nuosprendžiu nesutinkantis žudikas apskundė paskirtą bausmę Lietuvos apeliaciniam teismui. Apeliaciniame skunde D. Bespalovas prašė jį išteisinti arba paskirti švelnesnę bausmę.

Šio teismo teisėjai išnagrinėjo D. Bespalovo pateiktus argumentus ir nusprendė, kad žudiko siekis anksčiau laiko atsidurti laisvėje – visiškai nepagrįstas. D. Bespalovo skundas buvo atmestas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmos instancijos nuosprendį skundė ir kaltinimą byloje palaikantis prokuroras. Prašyta D. Bespalovą nuteisti pagal griežtesnį straipsnį – nužudymą dėl chuliganiškų paskatų. Prokuroras siekė, kad D. Bespalovas už grotų praleistų 14 metų, bet teismas nusprendė, kad anksčiau paskirta bausmė yra teisinga ir nėra pagrindo jos griežtinti.

REKLAMA

Kraupus nusikaltimas

D. Bespalovui ir dviem jo bendrams nuosprendis Kauno apygardos teisme buvo paskelbtas 2018 metų lapkritį. Trijulė buvo teisiama dėl žmogžudystės Jonavos rajone.

D. Bespalovas nuteistas už nužudymą, o Vaidas Griška ir Denisas Radionovas bausmių sulaukė, nes padėjo nuslėpti šį nusikaltimą. Jei D. Bespalovas sulaukė realaus įkalinimo, tai jo pagalbininkams skirtos lygtinės bausmės.

Po įvykdyto nusikaltimo, trijulė aukos kūną įmetė į šulinį. Dar šią bylą nagrinėjant Kauno apygardos teisme D. Bespalovas nuolat neigė savo kaltę. Jis teigė, kad matė auką, bet prie jo nužudymo – neprisidėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Nors yra įrašas, kur D. Bespalovas giriasi draugams įvykdęs šį nusikaltimą, bet vėliau vyras paneigė tuos žodžius, teigdamas, kad buvo girtas ir kalbėjo nesąmones. Nužudytojo artimiesiems iš žudiko taip pat priteista 80 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti.

Buvo girtaujama

Nors nebuvo aišku dėl ko kilo kruvinas konfliktas, bet faktas, kad jį įžiebė alkoholis. Nusikaltimas įvykdytas 2017 m. kovo 5 d.. Nustatyta, kad D. Bespalovas, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, sodyboje, esančioje Jonavos rajone, pašalinių asmenų akivaizdoje, iš anksto susitarė su V. Griška ir D. Radionovu panaudoti prieš nukentėjusįjį Giedrių V. fizinį smurtą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Remiantis bylos duomenimis, smurto iniciatorius D. Bespalovas rankomis, kojomis, metaline grandine ir tuščiaviduriu metaliniu vamzdžiu sudavė nukentėjusiajam mažiausiai tris smūgius į veidą.

Po to, tęsdamas veiką, peržengdamas susitarimo su kitais dviem kaltinamaisiais ribas, tyčia vieną kartą smogė peiliu nukentėjusiajam į pilvą, dėl ko, įvykus ūmiam vidiniam nukraujavimui, nukentėjusysis įvykio vietoje mirė.

Po nužudymo aukos kūnas buvo įkeltas į automobilio bagažinę ir nuvežtas į apleistą vietovę. Ten kūnas buvo paslėptas įmetant jį į vandens rezervuaro šulinį. Verta pažymėti, kad D. Bespalovas nusikaltimą įvykdė tik išleistas iš įkalinimo įstaigos.

Apie šį nusikaltimą sužinota ne iš karto. Mat auka iš pradžių buvo paskelbta kaip dingusi be žinios. Tik po kurio laiko šulinyje buvo aptiktas vyro kūnas. Nors sugėrovai gynėsi kaltės, bet jie buvo sulaikyti ir galiausiai atsidūrė teisiamųjų suole bei sulaukė bausmių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų