REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda tęsia susitikimus su ministrais. Kol partijos vis dar derasi dėl to, kam kuri ministerija atiteks po Nausėdos inauguracijos, Daukanto aikštės rūmuose su būsimu šalies vadovu susitiko kultūros ir susisiekimo ministrai. Vienas jų į susitikimą su Nausėda atžygiavo su storu nuveiktų darbų segtuvu.

Išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda tęsia susitikimus su ministrais. Kol partijos vis dar derasi dėl to, kam kuri ministerija atiteks po Nausėdos inauguracijos, Daukanto aikštės rūmuose su būsimu šalies vadovu susitiko kultūros ir susisiekimo ministrai. Vienas jų į susitikimą su Nausėda atžygiavo su storu nuveiktų darbų segtuvu.

REKLAMA

Pirmasis lietingą ketvirtadienio vidurdienį šalia Prezidentūros kanceliarijos, kur pradeda šeimininkauti Gitanas Nausėda, pasirodo kultūros ministras, literatūrologas Mindaugas Kvietkauskas. Jis vienas šviežiausių Sauliaus Skvernelio kabineto narių, gruodį pakeitęs Lianą Ruokytę-Jonsson, atleistą premjero iniciatyva.

„Sulaukiau labai nuoseklių, įdomių Prezidento klausimų apie esamą kultūros finansavimo, rėmimo teisinę būklę, finansavimo sistemą. Prezidentas, iš tikrųjų, domėjosi kai kuriais dalykais labai konkrečiai, o priekaištų, turbūt ne, neišgirdau“, – po susitikimo kalbėjo M. Kvietkauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Paskui į Daukanto aikštės rūmus atkeliauja visiems gerai pažįstamas buvęs energetikos, dabar susisiekimo ministras Rokas Masiulis, Vyriausybėje dirbantis nuo 2014-ųjų. Masiulis rankose nešasi didelį raudoną segtuvą, kuriame išvardyti svarbiausi jo darbai.

REKLAMA

„Pristačiau prezidentui pirmiausia antikorupcinius darbus, palikau medžiagą visą, kurią mes turėjome. Pristačiau, kad padaryta kiekvienoje įmonėje, kokie darbai svarbiausi. Tos kalbos, kad žvyrkeliai nėra asfaltuojami, kad iš piršto laužtos, kad statistika yra visai kita“, – apie susitikimą pasakojo R. Masiulis.

Seime deryboms dėl valdančiosios koalicijos ir ministerijų dalybų užstrigus, visų ministrų likimas kybo ore. O Rokas Masiulis saugiai nesijaučia dar ir dėl to, kad juo ne kartą piktinosi valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis ir socdarbiečių vedlys Gediminas Kirkilas.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis nevykdo kai kurių programų. Pirmiausia regioniniai keliai, tai čia visiškai akivaizdu, negirdžiu iš jo paties paaiškinimų. Vieną kartą sakė, kad reikia skaidrinti kelių direkciją, bet tai yra kasdieninis bet kurio ministro darbas“, – pastebi G. Kirkilas.

Tiesa, tiek Masiulio, tiek Kvietkausko veiduose nematyti nerimo. Abu ministrai tiki, kad dirba gerai.

„Aš esu susitelkęs į darbą ir mano nuotaiką, iš tikrųjų yra darbinga, baimėms nepasiduodu. Kultūros ministerija dirba labai intensyviai, suburta pilna politinio pasitikėjimo komanda, esame pasiruošę darbą tęsti, jeigu bus tokia galimybė, sprendimai priklauso ne nuo mūsų“, – teigia M. Kvietkauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Reikia suprasti, kad ministrai yra ant parako statinės. Mes puikiai žinom, kad galim būti pakeisti kiekvieną dieną, kiekvieną akimirką. Jau eidamas į postą aš puikiai tą žinojau, tą sprendžia kiti žmonės, dabar mes laukiam koalicinės sutarties ir sutartyje bus viskas sudėliota, ta galimybė nėra manau didelė“, – mintimis dalijasi R. Masiulis.

Kvietkausko likimą poste nulems partijų derybos. Tačiau Roko Masiulio klausimas kur kas subtilesnis. Nors valdantieji aiškina, kad Masiulis nevykdo Vyriausybės programos ir tinkamai neprižiūri šalies kelių, anot politikos apžvalgininkų, socdarbiečiai yra nepatenkinti Masiuliu dėl jo pertvarkos „Lietuvos geležinkeliuose.“

REKLAMA

„Pavyzdžiui, Kirkilas. Jie gali turėti asmeninių sąskaitų su ponu Masiuliu, nes jam vadovaujant iš Lietuvos geležinkelių buvo atleista ponia Kirkilienė“, – pastebi politikos apžvalgininkas Virgis Valentinavičius.

O „valstiečiams“ Masiulis užkliuvo tada, kai buvo atleistas Klaipėdos uostui vadovavęs Arvydas Vaitkus.

„Masiulis atleido Arvydą Vaitkų iš pareigų. O ponas Vaitkus užsirekomendavo Ramūnui Karbauskiui, kaip stiprus partijos rėmėjas. Jis kandidatavo atstovaudamas „valstiečių-žaliųjų“ partijai“, – teigia V. Valentinavičius.

„Tiek premjeras Skvernelis, tiek Ramūnas Karbauskis, tiek būsimi koalicijos partneriai greičiausiai nepageidauja Masiulio būsimoje Vyriausybėje, tik, ko gero, pagrindinis rūpestis jų yra, kuo dabar pakeisti Masiulį. Kaip žinom su kandidatūromis ministrų yra striuka ir gali būti toks variantas, kad neturės kuo pakeisti“, – pastebi politikos apžvalgininkas Tadas Ignatavičius.

REKLAMA

Politikos apžvalgininkai tiki, kad Roko Masiulio pavyzdys parodys, kas Nausėdai svarbiau – ministrų profesionalumas ar santykiai su valdančiąją koalicija.

„Šis atvejis kuris parodys, kas svarbiau naujam prezidentui, ar su niekuo nesipykti ir visiems būti geram, kaip galėjo atrodyti per rinkimų kampaniją, ar vis dėlto laikyti kažkokių principų“, – teigia V. Valentinavičius.

Susitikimus Prezidentūroje rengiantis Nausėda padėtį šalyje jau aptarė su premjeru Sauliumi Skverneliu, didžiausių parlamentinių partijų lyderiais, institucijų vadovais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų