REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratų darbo partija trečiadienį pareikalavo partnerių tęsti derybas dėl būsimosios valdančiosios daugumos darbų. 

Socialdemokratų darbo partija trečiadienį pareikalavo partnerių tęsti derybas dėl būsimosios valdančiosios daugumos darbų. 

REKLAMA

„Derybos nesibaigė, mūsų požiūriu“, – žurnalistams po partijos prezidiumo posėdžio sakė „socialdarbiečių“ lyderis Gediminas Kirkilas.

Jis teigė neplanuojantis ketvirtadienį pasirašyti susitarimo dėl koalicijos prioritetų.

Lietuvos socialdemokratų darbo partija dėl valdančiosios koalicijos derasi su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, „Tvarka ir teisingumu“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga.

G. Kirkilas tvirtino, kad partija toliau derėsis dėl galimybių didinti vaiko pinigus ir valstybės remiamas pajamas, įvesti nemokamą maitinimą mokyklose pradinukams, mažinti valstybės valdymo išlaidas bei miškų kirtimus.

„Yra prasmės sudaryti koaliciją, kuri turi šiek tiek mažiau nei pusantrų metų darbo, tik tuo atveju, jeigu šitos būsimos koalicijos programa bus akcentuota į socialinės atskirties mažinimą“, – kalbėjo politikas.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu bus pateikti rimti argumentai, kodėl jų negalime realizuoti... Mes gi racionalius argumentus visada girdime“, – sakė jis.

G. Kirkilas taip pat pareiškė, kad jo partijai Seimo pirmininko pozicija „nėra joks prioritetas“.

REKLAMA

„Tai buvo tik pirmas pareiškimas, memorandumas ir jeigu tai yra „valstiečiams“ didžiulė problema, tai jie patys gali deleguoti Seimo pirmininką“, – teigė parlamentaras.

Partijų pasirašytame pirminiame memorandume buvo numatyta, kad Seimo pirmininko postas atitenka „socialdarbiečiams“.

G. Kirkilas pridūrė, kad partija neatsisako ambicijos deleguoti savo socialinės apsaugos ministrą: „Aš manau, kad mes turime rimtesnių kandidatų į šią poziciją“.

Politikas sakė tikintis, kad dėl koalicijos pavyks susiderėti greitai, tačiau pabrėžė nepasirašysiantis jokių tarpinių susitarimų.

Koalicija iš keturių minimų partijų turėtų 76 balsus Seime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų