REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konservatoriai antradienį nusprendė dėl vidinių pažeidimų metams stabdyti Seimo nario Rimanto Jono Dagio narystę jų gretose ir braukti politiką iš partijos kandidatų kitų metų parlamento rinkimuose.

Konservatoriai antradienį nusprendė dėl vidinių pažeidimų metams stabdyti Seimo nario Rimanto Jono Dagio narystę jų gretose ir braukti politiką iš partijos kandidatų kitų metų parlamento rinkimuose.

REKLAMA

„Priežiūros komitetas (...) nustatė, kad ponas Dagys pažeidė partijos įstatus (...) ir pritaikė partinės atsakomybės priemones – narystės sustabdymas vieneriems metams ir uždraudimas kandidatuoti artimiausiuose Seimo rinkimuose“, – žurnalistams Seime sakė partijos Priežiūros komiteto pirmininkas Valdas Benkunskas.

Pasak jo, tokia sankcija Seimo nariui pritaikyta jam pažeidus keturis partijos įstatų punktus.

Draudimą R. J. Dagiui kandidatuoti Seimo rinkimuose partijos sąraše arba jos vardu vienmandatėje apygardoje trečiadienį dar turės patvirtinti konservatorių prezidiumas.

R. J. Dagys antradienį ryte paskelbė pats stabdantis narystę partijoje ir teigia, kad liberali konservatorių vadovybė persekioja jį už nuomonę.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai tiesiog mėginimas išstumti kitokią nuomonę iš partijos, nors liberali pasaulėžiūra ir jos postulatai pagal galiojančią partijos programą kaip tik yra jos pažeidimas“, –antradienį sakė parlamentaras.

REKLAMA

R. J. Dagys tvirtino, kad Priežiūros komitetas viršija savo įgaliojimus, nes jo pagrindinė užduotis yra stebėti, ar konservatoriai laikosi įstatymų ir partijos programos.

„Aš matau, kad Priežiūros komitetas yra tiesiog partijos vadovybės įgeidžių tenkintojas“, – teigė Seimo narys.

Šio komiteto pirmininko Valdo Benkunsko teigimu, R. J. Dagys nubaustas už sprendimą neatšaukti parašo po pernykšte „valstiečio“ Mindaugo Puidoko registruota įstatymo pataisa dėl vaiko teisių apsaugos bei nederamų pasisakymų kolegų Seime, įskaitant partijos kandidatę į prezidentus Ingridą Šimonytę, atžvilgiu.

REKLAMA
REKLAMA

R. J. Dagys sakė „negirdėjęs tokios partijos“, kuri baustų savo narį už tai, kad šis rinkimų nelaimėjusios kandidatės rezultatą vadintų prastu.

„Net prie Komunistų partijos savikritika buvo skatinama“, – kalbėjo parlamentaras.

R. J. Dagys tvirtino parašo po M. Puidoko pataisa neatšaukęs, nes tai neatitiktų jo pažiūrų, o partija negali įsakyti išrinktam politikui, kokius sprendimus priimti.

„Mane įpareigoja rinkėjas ir mano priesaika, pasakyta uždėjus ranką ant Konstitucijos“, – teigė parlamentaras.

Jis anksčiau antradienį pats pranešė neribotam laikui stabdantis savo narystę partijoje.

Politikas tvirtina dar nežinantis, ar trauksis iš konservatorių frakcijos Seime. Seimo narys sakė, kad tai priklausys nuo tolesnių svarstymų jo atžvilgiu.

„Partija yra vienas dalykas, o frakcija yra kitas“, – teigė jis.

Konservatoriai šiuo metu turi didžiausią opozicinę frakciją Seime su 35 nariais.

R. J. Dagys šiai partijai priklauso nuo 2002 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų