REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Partijos „Tvarka ir teisingumo“ lyderis Remigijus Žemaitaitis tvirtina, jog frakcijos griūtis įtakos deryboms dėl valdančiosios koalicijos neturės.

Partijos „Tvarka ir teisingumo“ lyderis Remigijus Žemaitaitis tvirtina, jog frakcijos griūtis įtakos deryboms dėl valdančiosios koalicijos neturės.

REKLAMA

„Niekaip neįtakos, o kaip gali įtakoti? Juk partija pasirašo sutartį, partija laimėjo aštuonias vietas Seime, ir partija toliau veda derybas. Ne frakcija pasirašė memorandumą, o partija“, – BNS antradienį sakė R. Žemaitaitis.

Dėl valdančiosios koalicijos besiderančios „Tvarkos ir teisingumo“ partijos frakcija Seime antradienį žlugo, iš jos pasitraukus Darbo partijos nariui Valentinui Bukauskui.

Pasitraukus V. Bukauskui, joje liko šeši nariai, tuo tarpu frakcijai sudaryti reikia bent septynių.

Pasak R. Žemaitaičio, šiuo metu ieškoma, kas iš kolegų galėtų jungtis prie „tvarkiečių“, o tokių neradus partijos nariai dirbs Mišrioje grupėje.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikrai nėra ką sureikšminti, bet reikia pastangų dėti, kad atsirastų pora frakcijos narių, kurie papildytų frakciją. Žiūrėsim, gal ketvirtadieniui kai ką ir surasim. Iš visur bandom, kurie turi bendrų pažįstamų, draugų, kalbam dėl prisijungimo galimybės, aišku, daugiausiai iš Mišrios grupės“, – kalbėjo „tvarkiečių“ vadovas.

REKLAMA

„Panašu, kad Mišrioj grupėj ir gali būti toliau tęsiamas darbas“, – scenarijų, jei „tvarkiečiai“ nesurinks frakcijai reikiamo Seimo narių skaičiaus, įvardijo R. Žemaitaitis.

Sprendimą V. Bukauskui išeiti iš „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos prieš kelias savaites priėmė Darbo partijos taryba.

Šios partijos lyderis Viktoras Uspaskichas BNS anksčiau antradienį sakė, kad sprendimas gali pasikeisti, jeigu „darbiečiai“ būtų įtraukti į koalicijos derybas.

Koaliciją formuojančių „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis yra sakęs, kad partija svarstytų galimybę deleguoti savo atstovą į „tvarkiečių“ frakciją, kad ši nesugriūtų.

Dėl koalicijos šiuo metu derasi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų