REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo partijos narys Valentinas Bukauskas antradienį įteikė prašymą išeiti iš „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos Seime.

Darbo partijos narys Valentinas Bukauskas antradienį įteikė prašymą išeiti iš „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos Seime.

REKLAMA

Tai kelia grėsmę „tvarkiečių“ frakcijai žlugti, tačiau šios partijos lyderis Remigijus Žemaitaitis žada rasti būdų jai išsaugoti.

„Aš pateikiau (prašymą išeiti) frakcijos seniūnui“, – BNS antradienį sakė V. Bukauskas.

Apie parlamentaro pasitraukimą iš frakcijos turi būti pranešta per Seimo plenarinį posėdį.

Dėl dalyvavimo valdančiojoje koalicijoje su kitomis partijomis šiuo metu besideranti „Tvarka ir teisingumas“ Seime turi septynių narių frakciją.

Tai minimalus parlamentarų skaičius sudaryti frakciją, todėl V. Bukauskui išėjus ji žlugtų.

Sprendimą V. Bukauskui išeiti iš „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos prieš kelias savaites priėmė Darbo partijos taryba.

Šios partijos lyderis Viktoras Uspaskichas BNS sakė, kad sprendimas gali pasikeisti, jeigu „darbiečiai“ būtų įtraukti į koalicijos derybas.

REKLAMA
REKLAMA

V. Bukausko pasitraukimas dar gali būti aptartas per artėjantį Darbo partijos tarybos posėdį šeštadienį, tačiau V. Uspaskichas tvirtino, kad siūlys partiečiams sprendimo nekeisti.

REKLAMA

„Jeigu kažkas keltų šitą klausimą, tai galima kalbėti, bet tarybos nuomonė yra griežta – trauktis ir apskritai nedalyvauti valdančiojoje daugumoje“, – teigė Darbo partijos pirmininkas.

Pasak jo, nė viena iš koaliciją formuojančių partijų Darbo partijai nepateikė jokių pasiūlymų.

„Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis žurnalistams sakė, kad bandys perkalbėti „darbiečius“ dėl V. Bukausko, bet net ir jo pasitraukimo atveju frakcija išliktų.

„Darbo partija nori matyti savo žmonių ministerijose, ministrų pozicijose galbūt, o ne tik programinėse vien nuostatose“, – teigė R. Žemaitaitis.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad pritrauksime (naują narį). Toks yra politikos menas, kad turi susitarti, nes išsidraskyti yra labai lengva, o likus metams iki rinkimų, mažiausiai reikia plėšytis arba draskytis“, – pridūrė jis.

Koaliciją formuojančių „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis yra sakęs, kad partija svarstytų galimybę deleguoti savo atstovą į „tvarkiečių“ frakciją, kad ši nesugriūtų.

Dėl koalicijos šiuo metu derasi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų