REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kebli Gražulio situacija: Seimas planuoja balsuoti dėl neliečiamybės panaikinimo

Seimo komisija siūlo tenkinti Pašilio prašymą

Seimas antradienį planuoja balsuoti dėl generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymo panaikinti Petro Gražulio neliečiamybę.

Seimas antradienį planuoja balsuoti dėl generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymo panaikinti Petro Gražulio neliečiamybę.

REKLAMA

Seimo komisija sprendimą, ar siūlyti parlamentui tenkinti tokį generalinio prokuroro prašymą, ketina priimti prieš plenarinį posėdį.

Tam, kad būtų panaikintas Seimo nario imunitetas, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

P. Gražuliui norima pateikti įtarimus dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi vadinamojoje „Judex“ byloje.

Generalinėje prokuratūroje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo, apgaulingos apskaitos tvarkymo, prekybos poveikiu, dokumento suklastojimo ir papirkimo.

Įtarimai šiuo metu pateikti buvusiam „Judex“ direktoriui Rimantui Kičui. Jei Seimas panaikins imunitetą, antruoju įtariamuoju byloje taptų ir Seimo narys P. Gražulis.

REKLAMA
REKLAMA

Į Rusiją eksportuojamoje bendrovės „Judex“ šaldyto maisto produkcijoje Rusijos pareigūnai 2015 metais aptiko listerijos bakterijų.

Teisėsaugos duomenimis, Seimo narys P. Gražulis padėjo tvarkyti bendrovei „Judex“ su tuo susijusias problemas: ne kartą skambino Lietuvos ir Rusijos pareigūnams, ragino duoti kyšius, prašė pažeisti galiojančias tvarkas.

REKLAMA

P. Gražulis kaltinimus neigia ir tvirtina, kad įtarimus jam siekiantys pateikti prokurorai remiasi melaginga informacija. Anot politiko, jis vienodai rūpinasi visų Lietuvos įmonių interesais.

Specialiųjų tyrimų tarnybos direktorius Žydrūnas Bartkus BNS sakė, kad pareiškus įtarimus P. Gražuliui ikiteisminis tyrimas būtų baigtas artimiausiu metu.

2016 metais prokurorai bandė apklausti P. Gražulį kaip specialųjį liudytoją, bet jis atsisakė duoti parodymus.

Šioje byloje įtarimai piktnaudžiavimu ir dokumentų klastojimu buvo pareikšti buvusiam Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovui Jonui Miliui, tačiau tyrimas jo atžvilgiu nutrauktas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak prokuratūros, pirminiai įtarimai dėl klastojimo nepasitvirtino, o dėl piktnaudžiavimo „nebuvo gauta duomenų apie padarytą didelę žalą, kuri turi būti konstatuojama reiškiant įtarimą dėl šios nusikalstamos veikos“.

STT tyrė įtarimus, kad šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per P. Gražulį siekė paveikti Maisto ir veterinarijos tarnybą, jog ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

Seimo komisija siūlo tenkinti Pašilio prašymą

Seimo komisija siūlo tenkinti generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymą leisti patraukti Seimo narį Petrą Gražulį baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

Antradienį posėdžiavusi komisija šešiais balsais prieš penkis konstatavo, jog prokuratūros pateikta medžiaga leidžia manyti, jog prokuroro prašymas pagrįstas, ir siūlo parlamentui panaikinti P. Gražulio imunitetą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už tai, kad būtų panaikintas P. Gražulio imunitetas, balsavo konservatorių, socialdemokratų, liberalų ir „socialdarbiečių“ atstovai. Prieš imuniteto panaikinimą balsavo „valstiečiai“, tarp jų ir komisijos pirmininkas Petras Valiūnas, Seimo narių Mišrios grupės atstovas.

P. Valiūnas žurnalistams sakė, kad jam abejonių prokurorų prašymo pagrįstumu sukėlė P. Gražulio pateikta medžiaga.

„Man ir dabar kyla abejonių, bet tokia buvo komisijos valia. Seimas dabar nuspręs“, – po balsavimo sakė P. Valiūnas.

Antradienį Seimo posėdyje planuojama balsuoti dėl komisijos siūlomo nutarimo projekto. Tam, kad būtų panaikintas Seimo nario imunitetas, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų