REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vietos parduotuvėje Marijampolės kalėjime kaliniai nebegali nusipirkti ne tik būtiniausių prekių, bet ir... narkotikų. Prieš mėnesį zonoje veikiančioje krautuvėje buvo rastas didelis kiekis narkotinių medžiagų.

Vietos parduotuvėje Marijampolės kalėjime kaliniai nebegali nusipirkti ne tik būtiniausių prekių, bet ir... narkotikų. Prieš mėnesį zonoje veikiančioje krautuvėje buvo rastas didelis kiekis narkotinių medžiagų.

REKLAMA

Pradėtas ikiteisminis tyrimas, viena pardavėja suimta. Įtariama, kad parduotuvės darbuotojos narkotikus tiekdavo nuteistiesiems. Šiuo metu Marijampolės pataisos namuose kali beveik tūkstantis vyrų.

,,Žmonės laukia savaitę dvi be būtiniausių prekių. Maisto, arbatos, be kitų produktų. Ir tai yra būtinybė. Darbo būryje, sakykim, žmonės dirba atlieka kitas funkcijas. Žmonės gauna pajamas ir kas galėtų apsipirkti bent minimaliai ir to negali padaryti“, – TV3 sakė nuteistasis Laimis.

Kalėjime veikiančios krautuvės veikla sutriko dėl joje aptiktų narkotikų. Prieš mėnesį čia buvo rastas didelis kiekis narkotinių medžiagų. Pareigūnai kol kas ikiteisminio tyrimo detalių neatskleidžia. TV3 žinių duomenimis, suimta viena pardavėja. Bet iš darbo atleistos kelios moterys. Įtariama, kad krautuvės darbuotojos narkotikus tiekė nuteistiesiems. Šie tikina nieko nežinoję apie tai.

REKLAMA
REKLAMA

,,Ne, tikrai tai nebuvo žinoma. Dabar tai tapo vieša paslaptimi. Bet tiek už teritorijos ribų narkotikų buvo ir bus, jų neužkardysi visų“, – teigė nuteistasis Laimis.

REKLAMA

Kaliniai sako, kad naujos kalėjimo krautuvės pardavėjos nesusitvarko su darbu. Nežino, kiek ir kokių prekių užsakyti, dirba per lėtai. Nuteistieji neslepia ilgesio su narkotikų platinimu susijusioms darbuotojoms.

,,Jos dirbdavo viršvalandžius, aukodavo savo asmenį laiką. Joms už tai irgi niekas nemokėdavo. Bet jos dirbdavo vien dėl mūsų, kad mes galėtume apsipirkti. O dabar yra taip, kaip yra“, – kalbėjo nuteistasis Martynas.

Marijampolės kalėjimo administracijos vadovai sako, kad parduotuvės darbas iš tiesų pradėjo strigti tuomet, kai po aptiktų narkotikų buvo atleistos darbuotojos ir bandoma įdarbinti kitas. Per mėnesį dirbti čia bandė per dešimt pardavėjų. Neretai moterys ištveria tik dieną.

REKLAMA
REKLAMA

,,Dabar tos darbuotojos nedirba, kurioms yra iškelta baudžiamoji byla, o naujos darbuotojos čia paskutiniu metu labai keitėsi. Ateina, išeina. Ne visiems, matyt, čia malonu šitas darbas“, – sakė kalėjimo direktoriaus pavaduotojas Zenonas Kunca.

Šiuo metu kalėjimo parduotuvėje dirbančios moterys nenori kalbėti. Ir nenori, kad jų veidai būtų rodomi. Atviresni kai kurie nuteistieji. Už tai, kad kaliniai negauna vienos ar kitos prekės, krautuvės darbuotojos esą taip iškeikiamos, jog nenuostabu, kad nenori čia dirbti.

,,Būna visokių, taip. Vieni puola, akis plėšo. Moteris nauja, ji neatlaiko, pirmą kartą tokioje vietoje. Sunku čia“, – pripažino nuteistasis Česlovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Štai šiuo metu kai kurios prekės irgi į pabaigą. Pavyzdžiui, neliko bananų. Yra obuolių, bet kaliniai jų nenori. Arba dešros rūšis netinka. Gatvėje pakalbinti žmonės kraupsta nuo kalinių įgeidžių. Ir iš tiesų, labiausiai gyvenimo sąlygomis Lietuvoje skundžiasi nuteistieji. Kasmet, Europos Žmogaus Teisių Teismą pasiekia maždaug pusė tūkstančio kalinių skundų iš Lietuvos.

Pernai Strasbūro teismo sprendimu, kaliniams iš Lietuvos priteista daugiau nei pusė milijono eurų. Tai rekordinė suma.

Išsamiau - TV3 reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų