REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Medicinos darbuotojų streikas nėra dialogas – po ketvirtadienį įvykusio įkalinimo įstaigų medikų streiko teigia Kalėjimų departamento vadovas Virginijus Kulikauskas.

Medicinos darbuotojų streikas nėra dialogas – po ketvirtadienį įvykusio įkalinimo įstaigų medikų streiko teigia Kalėjimų departamento vadovas Virginijus Kulikauskas.

REKLAMA

„Medicinos darbuotojų streikas nėra dialogas, juolab, kad Kalėjimų departamentas įvykdė visus, jo kompetencijoje buvusius susitarimus, todėl dar kartą kviečiu medicinos darbuotojų atstovus bendradarbiauti, siekiant užtikrinti sklandų įkalinimo įstaigų medicinos padalinių centralizavimo procesą“, – BNS atsiųstame komentare cituojamas departamento vadovas Virginijus Kulikauskas.

Nuo devintos iki vienuoliktos valandos ryto įkalinimo įstaigų medikai buvo paskelbę įspėjamąjį streiką, kurio metu teikė tik būtinąsias paslaugas, tačiau nevykdė konsultacijų.

Departamento duomenimis, įkalinimo įstaigose ketvirtadienį streikavo 45 medikai.

Streikavę kalėjimų medikai reikalauja stabdyti vykstančią reorganizaciją, po kurios medikus planuojama įdarbinti vienoje įstaigoje – Laisvės atėmimo vietų ligoninėje, taip pat atlikti išorinį šios įstaigos veiklos auditą bei skirti trūkstamas lėšas atlyginimams didinti.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak V. Kulikausko, norima rasti kompromisinį sprendimą, tinkantį abiem pusėms.

„Pokyčiai visada yra susiję su naujovėmis, todėl esame pasiruošę ir toliau diskutuoti su darbuotojais, kartu ieškoti kompromisinių sprendimų“, – teigė V. Kulikauskas.

REKLAMA

Įkalinimo įstaigų medicinos darbuotojų profesinės sąjungos „Solidarumas" pirmininkės pareigas atliekanti Vita Subačiutė teigia, kad streikas praėjo ramiai ir be nesklandumų.

„Streikas praėjo gerai, be jokių problemų, nedirbome porą valandų. Viskas buvo ramu. Streikavo tik tie medikai, kurie tą dieną dirbo“, – BNS sakė profsąjungos pirmininkė.

Anot V. Subačiūtės, artimiausiu metu profsąjungos taryba ruošiasi susitikti ir aptarti situaciją.

„Artimiausiu metu darysime tarybos posėdį, bandysime sukviesti atstovus iš visų įstaigų ir bandysime susitikti tiesiogiai su naujuoju Kalėjimų departamento vadovu, kad jam būtų aiškiau, nes mes manom, kad jis dar nėra įsigilinęs į tas problemas, nes tik mėnesį dirba“, – teigė V. Subačiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu mums nepavyks, tai, žinoma, kažkokias akcijas darysime, bet turime tai nuspręsti taryboje“, – pridūrė ji.

Pasak profsąjungos vadovės, jos vadovaujama organizacija jungia 90 įkalinimo įstaigų medikų.

Kalėjimų departamento duomenimis, įkalinimo įstaigose šiuo metu iš viso dirba 139 sveikatos priežiūros darbuotojai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų