REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto klinikinės ligoninės vaikų skyriuje kone savaitę gulėjusių dvynukų mama gavusi ligoninės pusryčius buvo šokiruota. Metukų vaikams patiektos dvi batono riekelės, perteptos sviestu. O ant baltos duonos plutos aiškiai matyti užsivisusio pelėsio dėmelės.

Vilniaus miesto klinikinės ligoninės vaikų skyriuje kone savaitę gulėjusių dvynukų mama gavusi ligoninės pusryčius buvo šokiruota. Metukų vaikams patiektos dvi batono riekelės, perteptos sviestu. O ant baltos duonos plutos aiškiai matyti užsivisusio pelėsio dėmelės.

REKLAMA

„Ryte atnešė pusryčius su manų košyte, nes mažiukai buvo pavalgę dešrelių, tai nenorėjo, bet vienas norėjo bulkutės su sviesteliu. Aš paėmiau ir iškart žiūriu, kad visas grožis yra pelėsiai“, – pasakojo mama Eglė Bujaitė.

Šokiruota mama nedelsiant kreipėsi į Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą (VMVT). Savo vaikų čia gydomų nuo stomatito ji ligoninės maistu esą jau nebemaitins. 

„Kažkas turėtų į tai atsakingiau žiūrėti, visų pirma, tai tiekėjai, kurie niekada nepasirūpina gal, ir kitas žmogus, kuris išdalina maistą. Tai vis tiek buvo galima matyti. Arba tiesiog nenori gal matyti“, – svarstė mama.

REKLAMA
REKLAMA

Ligoninės vadovybė situacijos komentuoti nesiteikė. Žurnalistams paaiškino, neva maisto kokybė – ne ligoninės rūpestis. Nors maistą pacientams dalija ligoninės darbuotojai, jie esą neprivalo stebėti, sugedęs jis ar ne, su pelėsiu ar be. Esą atsakyti privalo tik maistą teikianti bendrovė.

REKLAMA

„Šiuo metu yra atliekamas tyrimas, tikrai išsiaiškinsim visas aplinkybes, juolab įvertinus, kad tai yra labai jautrus vartotojas, tai yra asmens sveikatos priežiūros įstaiga, gydymo įstaiga. Tai tokie dalykai yra netoleruojami. Maisto verslo operatoriai privalo užtikrinti ir karštuoju metų laikų, kad visas tiekiamas maistas privalo būti ir saugus, ir kokybiškas“, – komentavo Vilniaus VMVT patarėja Daiva Ruželienė.

Ligoninei maistą tiekia įmonė „Dussmann servise“. Ji sako iki šiol nesulaukusi jokių nusiskundimų maistu. Įmonės atstovai tikina, kad duonos gaminiai, kurie buvo pateikti ligoninei, nebuvo pasibaigusio galiojimo, o plačiau situaciją komentuoti taip pat nesiteikia.

REKLAMA
REKLAMA

Nors pelėsis apkerpėjęs dar akivaizdžiai nedidelę dalį vaikams duoto batono, specialistai sako, kad tai kenksminga medžiaga ir gali žmogui sukelti labai sunkias ligas. 

„Tai yra kancerogenas ir tikrai apipelijusios duonos ir batono vartoti nereikėtų. Net ir jų neapipjaustinėti, o tiesiog išmesti“, – pataria D. Ruželienė.

Dėl radinio vaikų maiste kreipusis Eglė skundžiasi ir kitu ligoninės maistu. Sako, kad arbatos dėl per didelio saldumo negeria net vaikai, o kito maisto skonis irgi esą prastas. 

„Pusryčiai ir vakarienė tai ta pati košė, buvo vieną vienintelį kartą žuvies maltinukai, o visą laiką vištienos maltinukai, niekas nesikeičia. Skonis tai nežinau, ar ten krakmolo ar miltų pridėta tiek į tuos maltinukus, kad valgyt neįmanoma“, – kalbėjo mama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiti šalia ligoninės su mažaisiais pacientais vaikštinėjantys tėvai sako, pelėsio ant duonos gaminių nepastebėję.

„Visas dienas, kiek čia esam, negali sakyti, kad labai tobulas maistas, tobulumui ribų nėra, bet tikrai nesugedęs. Jau ne pirmą kartą guliu su vaiku. Taip tai, geras", –kalbėjo žmogus.

Tarnybos įspėja, kad tiekiamą maistą vasaros metu reikia tikrinti dar atidžiau, o galiojimo data dar ne viską reiškia. Tam, kad maistas negestų būtina atidžiai prižiūrėti, kur ir kaip produktai laikomi.

„Karštuoju metų laiku jaučiam padidėjusių skundų ir tų pranešimų kiekį, gal net ir dvigubai galėčiau įvertinti, nes tikrai tas karštis duoda savo, ypatingai dėl sugedusių produktų, vartotojų parsineštų namo, kai atplėšę pakuotę randa netinkamą“, – komentavo D. Ruželienė.

Jei skundas pasitvirtins, įmonės laukia bauda iki 300 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų