REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Lazdynu baseinas (nuotr. Vilniaus miesto savivaldybės)

Būsima Vilniaus vizitine kortele Lazdynų baseiną vadinantis Remigijus Šimašius teigė, kad naujasis plaukimo centras turėtų sumažinti skenduolių Lietuvoje skaičių. Jis žadėjo, kad baseinas bus moderniausias toks statinys regione ir tikino, kad Fabijoniškių baseino pamokas išmoko.

29

Būsima Vilniaus vizitine kortele Lazdynų baseiną vadinantis Remigijus Šimašius teigė, kad naujasis plaukimo centras turėtų sumažinti skenduolių Lietuvoje skaičių. Jis žadėjo, kad baseinas bus moderniausias toks statinys regione ir tikino, kad Fabijoniškių baseino pamokas išmoko.

REKLAMA

Lazdynų daugiafunkcinio sveikatinimo centro statybų aikštelę žurnalistams aprodė ir apie vykdomus darbus papasakojo Vilniaus meras Remigijus Šimašius, vicemeras Valdas Benkunskas ir darbų rangovas, bendrovė „Irdaiva“ generalinis vadovas Vytas Lopinys.

Duris atvers kitąmet

Vilniaus meras R. Šimašius tvirtina, kad ši vasara parodė, jog labai svarbu, kad žmonės mokėtų plaukti. Prie to, kaip teigia meras, prisidės ir kitais metais duris atversiantis, moderniausiu visame regione būsiantis, Lazdynų baseinas.

„Mūsų vaikai ir suaugę turi būti sveiki, sportiški ir svarbu, kad jie neskęstų, o mokėtų gerai plaukti ir čia yra labai svarbus žingsnis“, – tvirtino sostinės meras.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus vadovas tvirtino, kad Lazdynų baseinas bus dar vienas Vilniaus reprezentacinis statinys ir taps miesto vizitine kortele.

Nors praėjusiais metais suabejojus dėl statinio stogo konstrukcijos darbai buvo trumpai sustabdyti, meras tvirtino, kad dabar darbai vyksta be didesnių nesklandumų ir baseinas turėtų duris atverti kitais metais.

REKLAMA

„Viskas vyksta labai sklandžiai ir viskas labai gerai. Prieš metus turėjome labai didelį iššūkį, jį išsprendėm ir nuo to laiko viskas gerai“, – pasakojo R. Šimašius.

Meras teigė, kad negali dar tiksliai įvardinti, kada tiksliai baseinas atvers duris lankytojams ir sportininkams, bet tikisi, kad tai įvyks 2020 m. pirmoje pusėje.

R. Šimašius teigė, kad baseino operatorius bus ieškomas atrankos būdu ir jau yra susidomėjimą išreiškusių įmonių. Meras sakė, kad koks bus baseino kainoraštis kol kas kalbėti dar yra anksti.

Savivaldybei buvo iškilę problemų su pirmuoju Vilniuje po Nepriklausomybės atgavimo pastatytu Fabijoniškių baseinu. Nors pastatas jau buvo pilnai įrengtas, dėl biurokratinių kliūčių negalėjo atverti savo durų lankytojams.

REKLAMA
REKLAMA

„Proto užtenka, kad išmoktume pamokas“, – juokėsi R. Šimašius.

Mero teigimu, pastato pridavimas turėtų vykti sklandžiai ir įrengto baseino atidarymas neturėtų būti užvilkintas dėl biurokratinių kliūčių.

„Visiems norisi, kad šis objektas būtų greičiau užbaigtas, greičiau startuotų ir būtų paleistas į gyvenimą“, – tvirtino Vilniaus meras.

Vyks aukščiausio lygio varžybos

Vilniaus vicemeras V. Benkunskas kalbėjo, kad Lazdynų baseino statybos yra simbolis kaip miestas ir valstybė bando pasivyti praleistą laiką.

„Kalba ne apie metus, ne apie du metus, o apie dešimtmečius“, – tvirtino vicemeras.

V. Benkunskas pažymėjo, kad moderniausiame regione Lazdynų baseine pirmiausia sportuos profesionalūs sportininkai, galės vykti aukščiausio lygio tarptautinės varžybos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„O mums, kaip miestui, svarbu, kad miestiečiai turės, kur ateiti, vaikai išmoks plaukti, šeimos praleis laisvalaikį, tai objektas, kuris tikrai papuoš ir praturtins miesto gyvenimą“, – dėstė V. Benkunskas.

Vicemeras pasakojo, kad statybos žengia į paskutinį etapą. Už poros mėnesių bus galima matyti pilną vaizdą kaip pastatas atrodys iš išorės, o darbai toliau vyks viduje. Sostinės vadovai ir darbų rangovas tvirtino, kad atlikta jau apie pusę statybos darbų.

Nugriovus keturis dešimtmečius veikusį ir modernių reikalavimų nebeatitinkantį baseiną bus atidarytas naujas sveikatinimo centras su dviem 50 ir 25 metrų baseinais. Aštuonių takelių 50 metrų baseinas bus skirtas plaukimui, o 25 metrų šuoliams į vandenį. Centre veiks ir treniruočių salės, pirtys. Šalia baseino bus įrengta 1,2 tūkts. žiūrovams skirtų sėdimų vietų.

Naująjį daugiafunkcį sveikatinimo centrą stato konkursą laimėjusi ūkio subjektų grupė: bendrovės „Irdaiva“, „Axis Power“, „Mitnija“, „HCS Baltija“ ir „Montuotojas“. Bendra projekto vertė 21,8 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų