REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje mainais už suteiktą paramą bus galima įsigyti vardines lenteles ant suolelių, ilgiausiai užrašas bus saugoma 50 metų.

Vilniuje mainais už suteiktą paramą bus galima įsigyti vardines lenteles ant suolelių, ilgiausiai užrašas bus saugoma 50 metų.

REKLAMA

Vilniaus savivaldybės taryba trečiadienį pritarė, kad 50-čiai metų lentelė būtų įrengiama, jei mecenatas skirtų miestui daugiau nei 5 tūkst. eurų paramą. Tuo metu suteikus nuo 50 eurų iki 1000 eurų dydžio paramą, suolelis ir lentelė būtų saugoma metus, nuo 1 iki 5 tūkst. eurų – 10 metų.

Projektą siūlė mero Remigijaus Šimašiaus komandos atstovas Vincas Jurgutis.

Numatyta, kad lėšos bus naudojamos socialinėms reikmėms, bet taryba pasiliko galimybę peržiūrėti prioritetus po dviejų metų, įvertinus, kaip sekasi rinkti paramą ir kaip naudojamos lėšos.

Tekstą pasirinktų pats aukotojas, tačiau užrašas negalėtų būti konkrečių prekės ženklų reklama, taip pat neturėtų skatinti neapykantos ar diskriminacijos. Siekiant to išvengti, rekomendacijas dėl pavadinimų dar pateiks savivaldybės Pavadinimų, paminklų ir vardinių lentų komisija.

REKLAMA
REKLAMA

Tokie suoleliai turėtų atsirasti labiausiai lankomose sostinės vietose, įskaitant Vingio parką, Gedimino prospektą, Bernardinų sodą, Neries krantinę.

REKLAMA

Lentelių dizainą dar turės patvirtinti administracija, tačiau planuojama, jog jos būtų ne didesnės nei 4 centimetrų pločio ir 8 centimetrų ilgio.

Opozicijos atstovas Artūras Zuokas tvirtino, kad daugybę metų veikianti iniciatyva „Dovana miestui“ numatė lankstesnes galimybes teikti paramą įmonėms ir asmenims mainais už vardo įamžinimą ir šią iniciatyvą vadino „nekūrybingu priėjimų prie paramos ar dovanos reikalų“.

„Nesuprantu, kam tai reikia taip biurokratizuoti“, – svarstė jis.

Tiek jis, tiek kiti tarybos nariai kritikavo numatyta maksimalų 50 metų terminą, nes suolelius dėl susidėvėjimo teks keisti dažniau.

REKLAMA
REKLAMA

Remigijus Šimašius sakė, kad šiuo sprendimu siekiama, kad vardiniai suoleliai „taptų rutina“, bet neatmetė, kad ateityje bus galima reglamentuoti ir daugiau paramos variantų, pavyzdžiui, sodinami vardiniai medžiai, fontanai ar kiti objektai.

„Yra vietų, kur žmonės mėgo vaikščioti, sėdėti, gal paskyrė pirmąjį pasimatymą – yra noro tose vietose įsiamžinti, tai pažymėti. Tikrai reikia kviesti vilniečius pasinaudoti tuo (...), bet tai yra vieta, kur kaip tik reikia reglamentavimo. Bent jau su suoliukais, ir, ko gero, su medžiais“, – tikino meras.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų