REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytuje gyvenanti 38-erių Laima (vardas pakeistas – aut. past.) parodė, kaip galima prisidaryti problemų lygioje vietoje. Moteris padarė keletą pažeidimų už kuriuos dabar moteriai teks brangiai sumokėti.

Alytuje gyvenanti 38-erių Laima (vardas pakeistas – aut. past.) parodė, kaip galima prisidaryti problemų lygioje vietoje. Moteris padarė keletą pažeidimų už kuriuos dabar moteriai teks brangiai sumokėti.

REKLAMA

Alytiškė ne tik sėdo prie vairo išgėrusi, bet ir neblaivi važinėjosi po miškingą teritoriją, kol nesuvaldė transporto priemonės ir nulėkė nuo kelio. Transporto priemonė užklimpo, todėl dėl girtumo jau nebesuvokdama, kur atsidūrė, moteris surinko skubios pagalbos telefono numerį 112 ir išsikvietė pareigūnus.

Už tokius veiksmus Alytaus apylinkės teismo Alytaus rūmų teisėjai moteriai skyrė 1700 eurų baudą, 1,5 metų iš jos atėmė vairuotojo teises bei konfiskavo automobilį „Opel Signum“.

Nuo griežtesnės bausmės, tikėtina, moterį išgelbėjo tai, kad ji kaltę pripažino nuo pat tos akimirkos, kai buvo surasta pareigūnų sėdinti automobilyje ir apsikabinusi brendžio butelį. Ne tik pripažino kaltę, bet ir nuoširdžiai gailėjosi.

REKLAMA
REKLAMA

Prislėgė rūpesčiai

Bylos nagrinėjimo metu nustatyta, kad Laima šių metų kovo 4 d. apie 20 val. 30 min. Norūnų kaime esančiame miške pradėjo vaišintis alkoholiu. Moteris aiškino, kad tą vakarą pasijutusi blogai dėl asmeninių priežasčių ir šeimyninių problemų.

REKLAMA

„Būdama namuose, namiškiams pasakiau, kad važiuoju į parduotuvę. Parduotuvėje nusipirkau vieną 0,5 litro talpos butelį brendžio ir vieną butelį vyno. Tada viena važiavau tiesiai į mišką, kuris buvo pakeliui į namus.

Įvažiavusi į mišką sustojau kelkraštyje ir pradėjau gerti brendį. Gėriau norėdama užmiršti visus rūpesčius. Šiek tiek išgėrusi pradėjau važinėtis po mišką. Po to vėl gėriau tą patį brendį. Net neprisimenu, ar visą butelį išgėriau“, – teisme pasakojo Laima.

Po kurio laiko, kai jau buvo gerokai apsvaigusi nuo alkoholio, ji suprato, kad pasiklydo miške. Tuo metu ji buvo sustojusi kažkur kelkraštyje. Išsigandusi, kad temstant pasiklydo miške ir neras namų, moteris dar šiek tiek išgėrė.

REKLAMA
REKLAMA

Jos automobilis buvo įvažiavęs į griovį, jo dugnas siekė žemę, todėl ji negalėjo išvažiuoti ir paskambino savo seseriai, bet ši nesuprato, kur ieškoti girtos paklydėlės, todėl patarė skambinti telefonu 112.

Kai atvyko policijos pareigūnai, Laima sėdėjo savo automobilyje. Ji paaiškino policijos pareigūnams, kad vairavo automobilį būdama neblaivi, iš karto viską prisipažino ir neneigė savo kaltės. Policijos pareigūnai nuvežė ją į Alytaus ligoninę kraujo mėginio paėmimui. Moteriai nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,91 prom. alkoholio.

Rado automobilyje

Miške pasiklydusios moters ieškojęs policijos pareigūnas patvirtino, kad ji buvo surasta pakankamai greitai. Įvažiavus į mišką pastebėtas nuvažiavęs nuo kelio ir skersai stovintis automobilis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priėjus prie minėto automobilio, jo viduje, vairuotojo vietoje sėdėjo moteris, kuri savo rankose laikė brendžio butelį. Pradėjus bendrauti su ta moterimi, ši paaiškino, kad ji pati važiavo tiesiog pasivažinėti po mišką.

Moteris iškart prisipažino, kad susikaupė daug problemų, kurias norėjo užmiršti, todėl ji nusipirko alkoholio ir pradėjo jį vartoti. Moteris pareigūnams paaiškino, kad ji pati paskambino į policiją, nes nesugebėjo išvažiuoti iš griovio.

Užpildžius reikiamus dokumentus Laima buvo trumpam sulaikyta, bet vėliau paleista į laisvę. Automobilis buvo išgabentas į policijos saugomų transporto priemonių aikštelę.

Problemos su alkoholiu

Laimos sesuo teisme pasakojo, kad problemų prisidariusi moteris išgyveno sunkų gyvenimo laikotarpį. Ją neseniai atleido iš darbo, todėl sesuo jautėsi psichologiškai ne visai stabiliai.

REKLAMA

Anot sesers, Laima jau maždaug metus ar dvejus lanko anoniminių alkoholikų grupę, kadangi anksčiau ji nevengdavo vartoti alkoholį. Bet paskutiniu metu ji negerdavo.

„Dėl asmeninių priežasčių sesuo net lankėsi pas psichologus. Ji viena augina du vaikus, nes jos sutuoktinis yra išvykęs į užsienį ir grįžta labai retai.

Tą vakarą ji man skambino. Nors nesakė, kad yra girta, bet supratau tai iš jos balso. Niekaip negalėjau jai padėti, todėl pasakiau, kad skambintų į policiją“, – teisme pasakojo Laimos sesuo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų