REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis trečiadienį paragino partnerius neskubėti pasirašyti valdančiosios koalicijos sutarties, nors tai būtų įmanoma padaryti dar šią savaitę.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis trečiadienį paragino partnerius neskubėti pasirašyti valdančiosios koalicijos sutarties, nors tai būtų įmanoma padaryti dar šią savaitę.

REKLAMA

Pasak jo, pasirašyti sutartį laiko yra iki išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos liepos 12 dieną.

„Optimistiniai variantai yra net ir šią savaitę, bet aš manau, nėra didelės skubos, mes turime laiko iki liepos 12 dienos, gal šiek tiek anksčiau, kad prisiekus naujam prezidentui jau būtų konstatuotas faktas, jeigu yra, kad yra valdančioji koalicija, kiek ji žmonių sudaro, ir kad ta valdančioji koalicija gali turėit veiksmingą Vyriausybę“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė premjeras.

Jo teigimu, „nereikia verstis per galvą“, kad koalicijos sutartis būtų pasirašyta kuo anksčiau.

S. Skvernelis taip pat sakė, kad ant koalicijos sutarties turėtų pasirašyti kiekvienas joje dalyvausiantis Seimo narys.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai, kas bus pasirašyta, reikės įgyvendinti, o įgyvendinimui reikės ir mygtukus Seime spaudyti“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

Dėl valdančiosios koalicijos derasi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga.

REKLAMA

Šiuo metu partijų atstovai aptarinėja programines nuostatas, o dėl postų kalbėti žadama tik baigus šį derybų etapą.

Premjeras teigė, kad partnerių pasiūlymai atitinka Vyriausybės tikslus, tačiau kai kurių iš jų nėra pamatuoti.

Pasak jo, konkrečios iniciatyvos paaiškės rudenį, kai Seimui bus teikiamas 2020-ųjų valstybės biudžeto projektas, o sudarant jį bus laikomasi fiskalinės drausmės.

„Visi siūlymai, kurie yra teikiami, yra svarstytini, diskutuotini, nuo kai kurių atsitraukiama, kai kur pamato partneriai, kad norai yra didesni už galimybes. Tai aš manau, kad subalansuosime“, – tvirtino premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Pažadėjęs atsistatydinti, jeigu nelaimės prezidento rinkimų, S. Skvernelis kol kas neatsako, ar toliau dirbs premjeru po G. Nausėdos inauguracijos. Jis teigė, kad tai priklausys nuo „daugelio aplinkybių“.

Valdančioji koalicija iš minimų keturių partijų pagal frakcijų dydį turėtų 77 balsus 141 vietos Seime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų