REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apleistame sovietiniame atrakcionų parke Elektrėnuose išliks amerikietiški kalneliai ir kai kurie mažesni atrakcionai, teigia savivaldybės meras Kęstutis Vaitukaitis.

Apleistame sovietiniame atrakcionų parke Elektrėnuose išliks amerikietiški kalneliai ir kai kurie mažesni atrakcionai, teigia savivaldybės meras Kęstutis Vaitukaitis.

REKLAMA

„Rugpjūčio pradžioje jau tikrai turėtų traktoriai suvažiuot. Atitinkamai jau pradedama dirbt, rangovas yra. Du atrakcionai lieka – amerikietiški kalneliai ir muzikiniai tokie kalneliai, esantys pakrašty. Tai šitie tikrai išlieka. Dar gal ir smulkių vienas kitas išliks“, – BNS sakė Elektrėnų meras.

Trečiadienį savivaldybė pasirašė rangos darbų sutartį su bendrove „Losrita“, kuri netrukus pradės 18 mėnesių truksiančius teritorijos tvarkybos darbus.

Pasak K. Vaitukaičio, amerikietiškus kalnelius planuojama kol kas „aptverti ir paslėpti“, tačiau neatmetama galimybė juos ateityje rekonstruoti, tačiau parke nebeliks simboliu tapusio apžvalgos rato.

REKLAMA
REKLAMA

„Ne, neliks. Turime mes jo metalo ekspertizę, tai jis labai geras, bet visa kita... Tokios mašinos buvo – „Žiguliai“, tai kiek tu jį beremontuosi, jis vis tiek bus „Žigulys“, turbūt jau nelabai juo kas važinėtų“, – teigė K. Vaitukaitis.

REKLAMA

Anot mero, atrakcionų parko teritorija atgims naujam gyvenimui: čia planuojama sutvarkyti želdinius, privažiavimus, įrengti automobilių stovėjimo aikšteles, apšvietimą, taip pat čia turėtų atsirasti ir kavinė.

„Atsiranda amfiteatras, atsiranda kavinukė, atsiranda tokie dviračių kalneliai. Tokia vieša erdvė, kurioje ateityje dar bus galima ką nors padaryti“, – sakė Elektrėnų meras.

Šiuo metu buvusio „Vaikų pasaulio“ atrakcionai – bene labiausiai žmones traukianti Elektrėnų vieta, tačiau K. Vaitukaitis teigia bijantis, kad kas nors apleistuose atrakcionuose nesusižalotų.

REKLAMA
REKLAMA

„Trauka didžiulė, visi važiuoja, fotografuojasi, lenda, lipa. Kai matai sugriuvusias fermas Lietuvoje, tai ką ten džiaugtis. Bėdų ten yra: eina, lipa, girti eina – kaip pasiutę. Aš visą laiką miegu ir prabudęs galvoju, kad ten kas nors nenusiverstų“, – sakė Elektrėnų meras.

Pasak jo, rekonstrukcijos darbai turėtų atsieiti apie 1,8 mln. eurų, jie turėtų trukti iki kitų metų pabaigos, o demontuotų atrakcionų metalas bus parduotas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų