REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Teismui antradienį perduota dviejų pareigūnų, paleidusių nuteistąjį iš Kybartų pataisos namų, byla.

 Teismui antradienį perduota dviejų pareigūnų, paleidusių nuteistąjį iš Kybartų pataisos namų, byla.

REKLAMA

Jie kaltinami tarnybos pareigų neatlikimu, nes iš pataisos namų neteisėtai paleido narkotikų kontrabandos byloje nuteistą kolumbietį Diego Pena Murillo.

Kaip pranešė Kauno apygardos prokuratūra, Marijampolės pataisos namų Kybartų sektoriaus 2-ojo Saugumo valdybos skyriaus vyr. specialistė S. K. ir šio skyriaus viršininkas, atliekantis direktoriaus pavaduotojo funkcijas, R. Č. netinkamai atliko savo pareigas ir dėl šios priežasties nuteistasis narkotikų kontrabandos byloje buvo neteisėtai išleistas iš įkalinimo įstaigos.

Išdavus Europos arešto orderį D. Pena Murillo buvo sulaikytas birželio 4 dieną savo namuose Nyderlanduose.

Jo bylą iš naujo nagrinėsiantis Apeliacinis teismas kolumbiečiui yra paskyręs suėmimą.

D. Pena Murillo buvo nuteistas vieno didžiausių narkotikų kontrabandos krovinio byloje.

Jis pripažintas kaltu organizuotoje grupėje neteisėtai įgijęs bei sandėlyje laikęs labai didelį kiekį narkotinės medžiagos – kokaino. Nustatyta, kad disponuota daugiau nei 71 kg kokaino, turint tikslą jį realizuoti.

REKLAMA
REKLAMA

D. Pena Murillo pernai sausio pabaigoje Kauno apygardos teismo nuosprendžiu nuteistas devynerių metų laisvės atėmimo bausme už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

REKLAMA

Šioje byloje pirmosios instancijos teismo taip pat nuteisti du lietuviai – Vaidotas Matulaitis ir Kęstutis Zienka, jie nuteisti atitinkamai aštuonerių ir aštuonerių su puse laisvės atėmimo bausmėmis, tačiau V. Matulaitis Apeliacinio teismo išteisintas.

Bylą nagrinėjęs Lietuvos Aukščiausiasis Teismas nusprendė grąžinti bylą iš naujo nagrinėti Apeliaciniam teismui.

Prokuratūros vertinimu, panaikinus Apeliacinio teismo nuosprendį, nuteistiesiems turėjo likti galioti jiems pirmosios instancijos teismo paskirtos kardomosios priemonės.

K. Zienkai tuomet nebuvo skirtas suėmimas, o D. Pena Murillo buvo suimtas. Todėl prokurorai yra įsitikinę, jog D. Pena Murillo negalėjo būti paleistas į laisvę.

REKLAMA
REKLAMA

Iš Kolumbijos kartu su anglimi atgabentą narkotikų krovinį policija aptiko 2015 metais po kelerius metus trukusios operacijos. Tai vienas didžiausių kiekių rasto kokaino nepriklausomos Lietuvos policijos istorijoje.

Gabentojai kokainą įmaišė į 250 tonų anglies krovinį.

Už tarnybos pareigų neatlikimą Baudžiamasis kodeksas numato baudą, areštą, arba laisvės atėmimą.

Byla bus nagrinėjama Marijampolės apylinkės teismo Vilkaviškio rūmuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų