REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos prokuratūra pirmadienį pranešė, kad iš viešbučio užpernai iškritusi manekenė Dovilė Didžiūnaitytė buvo apsvaigusi nuo narkotinių medžiagų, mušta ir išžaginta, tačiau nužudymo pėdsakų pareigūnai nerado.

Klaipėdos prokuratūra pirmadienį pranešė, kad iš viešbučio užpernai iškritusi manekenė Dovilė Didžiūnaitytė buvo apsvaigusi nuo narkotinių medžiagų, mušta ir išžaginta, tačiau nužudymo pėdsakų pareigūnai nerado.

REKLAMA

Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Aurelijus Stanislovaitis sakė, kad tyrime yra du įtariamieji. Pramogų pasaulyje gerai žinomas Ričardas Pinikas ir medikas Aivaras Miltenis.

Pareikšti įtarimai

A. Miltenis nuo praėjusio penktadienio yra įtariamas dėl merginos išžaginimo, o R. Pinikui jau tyrimo pradžioje buvo pareikšti įtarimai dėl mušimo sukeliant fizinį skausmą, narkotinių medžiagų platinimo žuvusiajai ir poveikio liudytojui.

„Į teismą turėtų keliauti du asmenys“, – pabrėžė A. Stanislovaitis. Prokuroras pridūrė, kad ikiteisminio tyrimo dalis dėl merginos nužudymo, dėl privedimo nusižudyti ir dėl prekybos žmonėmis buvo nutraukta.

REKLAMA
REKLAMA

„Surinkti duomenys neleidžia daryti išvados, kad prie merginos nužudymo ar privedimo nusižudyti būtų prisidėjęs koks nors asmuo“, – teigė prokuroras A. Stanislovaitis.

REKLAMA

Sprendimą skųs

Žuvusios manekenės šeimą atstovaujantis advokatas Gintaras Černiauskas pabrėžė, kad prokuroro priimtas nutarimas yra didelės apimties ir dar nepavyko susipažinti su visa pateikta medžiaga, bet tikrai neketinama atsisakyti anksčiau turėtos pozicijos:

„Manau, kad mūsų pozicija nepasikeis. Šį prokuroro nutarimą skųsime. Laikomės savo anksčiau išsakytos pozicijos, kad abiem asmenims turėtų būti pareikšti įtarimai tiek dėl nužudymo, tiek dėl prekybos žmonėmis.

Taip pat įtarimai dėl išžaginimo turėtų būti pareikšti ne vienam, o abiem įtariamiesiems. Visos bylos kontekste tie įtarimai turėtų būti reiškiami dviem asmenims.“

REKLAMA
REKLAMA

Advokatas negailėjo karčių žodžių ir dėl prokuroro viešai išsakytos pozicijos: „Atrodo, kad prokuroras sau prisiskyrė ne tik prokuroro, bet ir teisėjo vaidmenį. Manau, kad byla turėtų keliauti į teismą pagal visus įtarimus. Tik teismas turėtų nustatyti kaltuosius. Tik teisme turėtų paaiškėti, buvo nužudymas, ar nebuvo. Buvo prekyba žmonėmis, ar nebuvo. Taip pat ir dėl kitų įtarimų turėtų būti sudaryta galimybė tiems asmenims apsiginti. Bet tas turi vykti teisme.“

G. Černiausko nuomone, antram įtariamajam A. Milteniui paskirta kardomoji priemonė yra pati švelniausia, todėl ją būtų galima griežtinti:

„Manau, kad prokuroras neturi duomenų, jog A. Miltenis bėgs ar kitaip trukdys tolesniam tyrimui. Bet rašytinis pasižadėjimas neišvykti yra pati švelniausia kardomoji priemonė. Prokuroro vietoje mažų mažiausiai nustatyčiau piniginį užstatą, kad pavyktų užtikrinti, jog įtariamasis tikrai dalyvaus tolesniuose bylos procesuose.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tragiškas įvykis

Ikiteisminis tyrimas dėl jaunos merginos žūties buvo pradėtas 2017 metų lapkričio 20 dieną, po to kai Klaipėdoje, iš bendro naudojimo viešbučio balkono, esančio 14 aukšte, iškrito ir žuvo jauna mergina.

Visą šį laikotarpį ikiteisminis tyrimas buvo atliekamas intensyviai, dėmesingai tikrinant visas, net mažai tikėtinas, šio tragiško įvykio versijas.

Iki šiol ikiteisminis tyrimas buvo atliekamas pagal 7 Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl sukurstymo nusižudyti ar privedimo prie savižudybės, neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, poveikio liudytojui, fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo, išžaginimo, prekybos žmonėmis ir nužudymo, siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą.

REKLAMA

Šiandien prokuroro, vadovaujančio šiam ikiteisminiam tyrimui priimtu nutarimu, baudžiamasis procesas dėl sukurstymo nusižudyti ar privedimo prie savižudybės, prekybos žmonėmis ir nužudymo, siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą, buvo nutrauktas.

Baudžiamasis procesas bus tęsiamas pagal 4 Baudžiamojo kodekso straipsnius: dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti, poveikio liudytojui, fizinio skausmo sukėlimo ir išžaginimo.

Šiuo metu ikiteisminiame tyrime yra sukaupta 18 tomų medžiagos, apklausti 64 liudytojai, su tarptautinės teisinės pagalbos prašymais prokuratūra kreipėsi į dvi užsienio valstybes, gautos 24 specialistų išvados ir ekspertizių aktai. Kai kurių išvadų teko laukti daugiau nei pusę metų.

Šiame ikiteisminiame tyrime visi duomenų rinkimo ir patikrinimo veiksmai atlikti, sulaukta visų specialistų išvadų ir ekspertizių aktų, gauti reikalingi duomenys iš užsienio valstybių. Artimiausiu metu vyks ikiteisminio tyrimo procesinių sprendimų teisėtumo kontrolė, po jos byla bus perduota į teismą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų