REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Elektrėnų ir Varėnos rajono savivaldybių teritorijose užsitęsęs sausringas laikotarpis atitinkamai sekmadienį ir pirmadienį pasiekė stichinės sausros rodiklius, skelbia Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Sausringas laikotarpis kaip pavojingas meteorologinis reiškinys fiksuojamas dar dviejų savivaldybių teritorijose: Trakų ir Birštono, o Trakuose, pagal dabartines orų prognozes, stichinės sausros rodikliai bus pasiekti antradienį.

Elektrėnų meras liberalas Kęstutis Vaitukaitis BNS sakė, kad situacija savivaldybėje „kaip ir visur, lietaus trūksta, sausra baisi“. Savivaldybės vadovas teigė, kad ūkininkų dėl sausros patirti nuostoliai bus skaičiuojami, tikimasi gauti kompensacijas.

„Kad meteorologinė sausra būtų, aš nepamenu. Matyti, kad jau net pasėliai pradėjo ruduoti. Dabar šiek tiek užlijo, bet to užlijimo reikia daugiau, su tiek nieko nebus“, – kalbėjo meras.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbia Hidrometeorologijos tarnyba, labai sausa išliks Druskininkų, Jonavos, Utenos ir Švenčionių apylinkėse, sausringa – pavieniuose Vidurio Lietuvos rajonuose, taip pat Vilniaus, Šalčininkų ir Ignalinos apylinkėse.

Kitur šalyje – nežymus drėgmės trūkumas arba optimalios sąlygos, o vakariniame šalies pakraštyje ir toliau bus fiksuojamas drėgmės perteklius.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų