REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienio pavakaryje, tarp 16 ir 17 valandos, per Biržų rajoną praūžė škvalas.

Penktadienio pavakaryje, tarp 16 ir 17 valandos, per Biržų rajoną praūžė škvalas.

REKLAMA

Biržų meteorologijos stoties duomenimis, stiprus, tačiau škvalui dar nebūdingas 14 metrų per sekundę skriejęs vėjas kliudė tik miesto pakraštį. Mieste eibių pridaryti nespėjęs vėjas nusirito Širvėnos, Parovėjos ir Pačeriaukštės teritorijomis, kur vertė ir laužė medžius, vyniojo ar bandė kelti stogus.

Kaimuose regėjusiems vėjo siautėjimą atrodė, kad viesulas lėkė sūkuriu, gal apie 20 metrų per sekundę greičiu.

Nuvyniojo stogą, nuplėšė gegnes

„Viesulas skriejo palyginti siauru ruožu ir truko gal apie 10 minučių“, - šeštadienį Biržų turguje pasakojo Pačeriaukštės seniūnijos Pasvaliečių kaimo apylinkių žmonės. Anot jų, išlaužyti ne tik medžiai, bet nukentėjo ir du pastatai. Vienas iš jų - jauno ūkininko renovuojama sena ferma.

Sekmadienį Pasvaliečių kaimo pakraštyje buvusių senų fermų komplekse vyko darbas. Ant grūdų sandėliu virsiančios fermos stogo dirbo žmonės. Škvalas tiesiog nuvyniojo didelę dalį skardinio stogo. Nuplėšė jį su visomis medinėmis konstrukcijomis ir nubloškė gal keturiasdešimt metrų.

REKLAMA
REKLAMA

Suniokota stogo dalis ir gegnės virto prie pastato riogsančia nuolaužų krūva.

Šniokščiantis viesulas išlaužė ir šalia fermos augusius medžius.

Grūdines kultūras auginantis ūkininkas patirtą nuostolį vertino keliais tūkstančiais eurų.

„Darbo bus, pinigų reikės, tačiau ūkininkas susitvarkys. Gerai, kad žmogus ėmėsi senos fermos – vienas lopinėlis kaime bus gražesnis“, - vietos ūkininko pastangomis renovuoti seną pastatą džiaugėsi Pasvaliečiuose gyvenantis Biržų savivaldybės tarybos narys Tomas Četvergas.

REKLAMA

Meteorologas Bronius Medinis sako, kad pastaruoju metu vėjas kėsinosi į kelis skardinius stogus, „nurautus“ su visomis medinėmis gegnėmis. Senuosius sunkius šiferinius stogus viesulams įveikti sekdavosi sunkiau – dažniausiai draskydavo dangą lakštais.

Kelią valė ugniagesiai, medžius dorojo seniūnijos darbininkai

Penktadienį 16 valandą ant važiuojamosios Pasvalio gatvės nuvirtusius du medžius pjaustė Biržų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos komandos ugniagesiai.

Už pusvalandžio gelbėtojų pagalbos prireikė ir Pabiržės seniūnijai. Viesulas parbloškė medį ant Padaičių kaimo kelio. Supjausčiusiems medį ugniagesiams grįžtant į Kirdonių komandos buveinę dar teko kelią valyti nuo šakų.

16.45 val. į Širvėnos seniūnijos Jokūbiškių kaimą važiavo Kratiškių komandos ugniagesiai. Viesulo padarinius šalinusiems vyrams teko darbuotis ne tik grandininiu pjūklu, bet ir į „STOP“ juosta atitvertą įvykio vietą kviesti elektrikus - ESO avarinę tarnybą.

Šaltinis: siaure.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų