REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ukmergės žiniose“ neseniai rašėme apie gerėjančias darbo sąlygas ir didėjančius atlyginimus Lietuvos pašto darbuotojams.

„Ukmergės žiniose“ neseniai rašėme apie gerėjančias darbo sąlygas ir didėjančius atlyginimus Lietuvos pašto darbuotojams.

REKLAMA

Tačiau į redakciją paskambinusi Ukmergėje dirbanti laiškininkė pasakojo, kad atlygimas jai nedidėja, o darbo daugėja. Pasakojo, kad iš darbo išeinanti, nes gerokai padidėjo darbo krūvis, o alga – ne.

Moteris sakė pašte išdirbusi 20 metų ir išeinanti su skaudančia širdimi. Darbą palieka būdama 55-erių, tikina, būtų likusi ir galbūt sulaukusi pensijos, bet sąlygos tampa pernelyg sunkios. Iki šiol moteris dirbdavo 6 dienas per savaitę. Pagal dokumentus – visu krūviu.

Alga į rankas šiuo metu siekia 393 eurus. Laikraštyje skaitė, kad pašto darbuotojams algos nuo birželio didėja, bet ji to nepajuto. Esą tik buvo pranešta, kad didinamos aptarnaujamos apylinkės – iš penkių formuojamos trys. Vadinasi, darbo gerokai padaugės, o algos nekils. Moteris sako, kad tai išgirdusi nutarė išeiti ne tik ji, bet ir dar keturios kolegės.

REKLAMA
REKLAMA

Ukmergės rajono pašte paaiškinta, kad išėjo ne penkios, o keturios darbuotojos, iš kurių dvi – jau sulaukusios pensinio amžiaus. Esą papildomai teko ieškoti tik vieno žmogaus. Jau vyko atranka ir darbuotojas surastas.

REKLAMA

AB Lietuvos pašto atstovė Vaida Budrienė patikino, kad darbuotojų kaita jų įmonėje palyginti nėra didelė, siekia 25 proc., kai, pavyzdžiui, kai kuriuose prekybos tinkluose šis rodiklis siekia iki 50 proc. Su didesniais darbuotojų paieškos iššūkiais susiduriama tik vasarą.

Konkretaus atvejo, kodėl vienas ar kitas žmogus išeina iš darbo, viešai aiškintis nenorėtų.

Kaip ir anksčiau skelbta, atstovė pažymėjo, kad nuo birželio darbo užmokesčio pakėlimo sulauks apie 4 tūkst. mažiausiai uždirbančių bendrovės darbuotojų. Tai Lietuvos paštui papildomai kainuos apie 2,4 mln. Eur per metus. Šioje įmonėje iš viso dirba 4 943 darbuotojai.

Šaltinis: ukzinios.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų