REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasarą minios žmonių traukia ne tik prie jūros, ežero ar į savo sodybas. Vieni svarbiausių šiltojo sezono atributų – muzikos festivaliai. Plačioje renginių puokštėje pasirinkti galės įvairių muzikinių stilių gerbėjai, tačiau norint pamatyti savo muzikinius dievukus, teks plačiai atverti piniginę.

Vasarą minios žmonių traukia ne tik prie jūros, ežero ar į savo sodybas. Vieni svarbiausių šiltojo sezono atributų – muzikos festivaliai. Plačioje renginių puokštėje pasirinkti galės įvairių muzikinių stilių gerbėjai, tačiau norint pamatyti savo muzikinius dievukus, teks plačiai atverti piniginę.

REKLAMA

Portalas tv3.lt apžvelgia pagrindinius Lietuvos ir kaimyninių valstybių muzikos festivalius ir jų kainas.

Pagrindiniai festivaliai – nuo kelių dešimčių iki pusės tūkstančio

Palūšėje, Ignalinos rajone vyks egzotiškų salų pavadinimą pasiskolinęs festivalis „Galapagai“. Renginys vyks dvi dienas, liepos 26–27 d., tad organizatoriai nusprendė neskirstyti bilietų į dienos ir viso festivalio ir pateikia dviejų dienų bilietą už 39 eurus.

Dar penkis eurus turėsite susimokėti, jei norėsite gyventi kempinge. Tačiau festivalis siūlo ir VIP kempingą, kuriame festivalio svečiai įsikurs jurtose, kuriose galima rasti keturias viengules lovas, patalynę ir mini staliuką. Šis malonumas kainuoja 360 eurus. Dar septynis eurus turėsite susimokėti už automobilio stovėjimą, jei atvyksite su savo automobiliu.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp festivalio atlikėjų galima bus pamatyti jaunąją Didžiosios Britanijos hiphopo žvaigždę IAMDDB, australų atlikėją DUB FX, estų reperį Tommy Cash, britų didžėjų Rusko bei garsiausius Lietuvos atlikėjus Jazzu, G&G Sindikatas, Lilas ir Innomine ir kt.

REKLAMA

Jeigu į festivalį vyksite savo automobiliu ir gyvensite paprastoje palapinėje, „Galapagai“ jūsų piniginę patuštins 51 eurais. Jei pasirinksite gyventi jurtoje – 406 eurus.

Visų muzikos stilių gerbėjus kviečia ir Rumšiškėse, Lietuvos liaudies buities muziejuje organizuojamas festivalis „Granatos“, kuris vyks rugpjūčio 2–4 d. Trijų dienų bilietas kainuoja 54 eurus, jei perkate 10 bilietų, vieno bilieto kaina – 44 eurai.

Festivalis siūlo keletą pasirinkimų, kur galėtumėte pasistatyti savo palapinę. Tačiau į arčiau scenos esančius kempingus bilietų jau nėra, bet dar galite įsigyti į kiek tolėliau esančius kempingus. Jų kaina 1–2 eurai.

REKLAMA
REKLAMA

„Granatos“ siūlo ir daugiau patogumų turintį apgyvendinimo pasirinkimą. Uždaroje saugomoje teritorijoje yra atskiri dušai, praustuvai ir tualetai konteinerinėse patalpose, maitinimo jungtys elektros prietaisams ir vaikų žaidimų erdvė. Vieta palapinei kainuoja 44 eurus, bet galite pasirinkti ir jau pastatytos palapinės variantą. Dvivietė palapinė jau lauks į festivalį atvykusių svečių, o po festivalio palapinę bus galima parsivežti namo. Tokios paslaugos kaina – 69 eurai.

Už automobilio stovėjimą turėsite susimokėti 10 eurų, jei atvyksite kemperiu su elektra jums teks susimokėti 55 eurus, jei jūsų kemperis be elektros – 44 eurus.

„Granatos“ kvies pasiklausyti britų sintpopo grupės „Years and Years“, vokiečių didžėjaus Robino Schulzo, britų atlikėjo Jameso Arthuro, kultinės grupės „Gogol Bordello“, tamsiausiu švedų popmuzikos eksportu vadinama atlikėjo Tove Lo ir lietuvių elektroninės muzikos sensacijos Dynoro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jeigu gyvensite paprastoje palapinėje ir atvyksite savo automobiliu, tai jums kainuos 66–67 eurus, jei pasirinksite gyventi uždaroje teritorijoje, festivalis jums kainuos 108–133 eurus.

Didžiąją Lietuvos festivalių trejybę užbaigia pajūryje Žolinės savaitgalį vyksiantis „Karklės“ festivalis.

Keturių dienų festivalio bilietas su vieta palapinei kainuoja 47 eurus, tik festivalio bilietas be nakvynės – 42 eurus. Festivalis siūlo apsigyventi ir nameliuose su patogumais, už juos piniginę teks patuštinti nuo 150 iki 400 eurų. Jei atvyksite su kemperiu su elektros įvadu, tai jums kainuos 62 eurus, be – 42 eurus.

Tarp pagrindinių „Karklės“ atlikėjų britų atlikėja Jess Glyne, rusų didžėjų duetas Filatov&Karas bei visas būrys Lietuvos atlikėjų: Marijonas Mikutavičius, Daddy Was A Milkman, G&G Sindikatas ir kt.

REKLAMA

Jeigu gyvensite palapinėje, jums festivalis kainuos 47 eurus, jei norėsite mėgautis ir muzika, ir komfortišku gyvenimu namelyje – 197–447 eurus, jei nuspręsite gyventi kemperyje – 109–89 eurus.

Nišiniai festivaliai pigumu nedvelkia

Lietuvoje taip pat gausu ne tik į plačiąją auditoriją orientuotų festivalių, bet ir tokių, kurių tikslinė auditorija – konkrečių muzikinių stilių gerbėjai.

Anksčiau sunkiosios ir metalo muzikos gerbėjus kvietęs, o dabar labiau į alternatyviąją muziką orientuotas festivalis „Velnio akmuo“, kaip ir kasmet, pakvies į Dainuvos slėnį Anykščiuose liepos 11–14 d.

Keturių dienų bilieto kaina 55 eurai, bet jei apsispręsite pirkti renginio dieną, tai už bilietą sumokėsite 70 eurų. Festivalis siūlo įsigyti ir vienos dienos bilietus: ketvirtadienio už 25 eurus, penktadienio ir šeštadienio po 35 eurus. Festivalis suteikia nuolaidą anykštėnams, neįgaliesiems, o vaikai iki 12 metų gali dalyvauti nemokamai.

REKLAMA

Už vietą aikštelėje kainos yra pagal transporto priemonę: motociklui 10 eurų, automobiliui 20 eurų, kemperiui 25 eurai. Už vietą palapinėje mokėti nereikia.

Tarp pagrindinių festivalio dalyvių yra švedų juodojo metalo atstovai „Watain“, britų psichodelinio roko ir elektronikos atstovai „Turbowolf“, thrash metalo grupė iš Vokietijos „Sodom“ ir kt.

Jei nesate anykštėnas ir nusprendėte su savo automobiliu atvykti į „Velnio akmenį“ ir jame būti visas dienas, tai jums kainuos 75 eurus.

Populiari vieta rengti festivalius tapo Lūkšto ežero pakrantė Varniuose. Senųjų tradicijų, karybos ir tamsiojo meno festivalis „Kilkim žaibu“ jubiliejinį, dvidešimtą kartą melomanus pakvies birželio 21–23 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keturių dienų bilietas į festivalį kainuoja 55 eurus, bet siūloma alternatyva – šeimos bilietas, kuris jūsų piniginę patuštins 95 eurais. Šeimos bilietas galioja dviem suaugusiems asmenims ir jų vaikams nesvarbu kiek ir kokio amžiaus jie būtų. Festivalis siūlo ir vienos dienos bilietus, kurių kaina svyruoja nuo 35 iki 40 eurų. Festivalis nepateikia informacijos, ar už vietą automobiliui ir palapinei reikės susimokėti.

Festivalyje pasirodys unikali grupė iš Mongolijos „The Hu“, šveicarų metalistas „Hellhammer“, suomių folk metalo atstovai „Korpiklaani“ ir daugelis kitų. Paskutinį savo koncertą „Kilkim žaibu“ scenoje atliks legendinė Lietuvos grupė „Katedra“.

REKLAMA

Po kelių savaičių Lūkšto ežero pakrantę užlies bliuzo garsai. Liepos 5–6 dienomis čia vyks piniginės ir palapinės kviečiantis nepamiršti festivalis „Bliuzo naktys“. Draugiška atmosfera garsėjančio festivalio bilietas jums kainuos 35 eurus, jei pirksite penkis bilietus, vieno bilieto kaina – 28 eurai.

Už automobilio stovėjimą jums reikės susimokėti 11 eurų. Įdomu tai, kad ir „Galapagus“, ir „Bliuzo naktis“ rengia tie patys organizatoriai, mažesniame festivalyje „Bliuzo naktys“ automobilio stovėjimas keturiais eurais brangesnis.

Muzikos gerbėjus džiugins amerikiečių Erico Galeso ir Eugene‘o Bridgeso pasirodymai, Lietuvos bliuzo karalienės Arijos koncertas ir daugelio kt.

REKLAMA

Jeigu vyktumėte savo automobiliu, festivalis jums kainuotų 46 eurus.

Elektroninės muzikos gerbėjus prie Baltųjų Lakajų ežero pakvies liepos 5–7 d. vyksiantis festivalis „Revolution“. Festivalio bilietas kartu su kempingo mokesčiu jums atsieis 54 eurus. Galima įsigyti tik šeštadieniui, kurio kaina – 34 eur.

Festivalio scenoje pasirodys ragga žanro atstovas Daddy Freddy, Selecta J-Man, didžėjus Bladerunner, vienas žinomiausių pasaulyje drumenbeiso didžėjų ir prodiuserių Ray‘us Keithas.

Brangiau, toliau, bet geriau?

Būrius lietuvių pritraukia ne tik mūsų šalyse vykstantys muzikos festivaliai, bet ir tie, kurie organizuojami kaimyninėse valstybėse. Ypač lietuvių mėgstamas yra Lenkijoje vykstantis „Opener“ festivalis, kurio bilietų kainos stipriai lenkia lietuviškųjų konkurentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gdynės-Kosakovo oro uoste organizuojamas renginys savo kaina smarkiai lenkia lietuviškus festivalius. Keturių dienų bilietas be kempingo kainuoja 150 eurų, su kempingu – 174 eurus. Festivalis siūlo įsigyti ir dviejų dienų bilietą kuris, priklausomai ar planuojate gyventi palapinėje, ar ne, svyruoja nuo 103 iki 120 eurų, ir vienos dienos, kurio kaina 68 eurai. Vaikams iki 12 metų visi bilietai pusę kainos, o vaikai iki 3 metų gali dalyvauti nemokamai.

Kaip ir kasmet, taip ir šiemet, „Opener“ festivalio scenose pasirodys visame pasaulyje žinomi muzikos vardai. Melomanus džiugins amerikiečių reperis Travisas Scottas, rokeriai „The Strokes“ ir „The Smashing Pumpkins“, melodingoji Lana Del Rey, hauso scenos įžymybės Swedish House Mafia ir kt.

REKLAMA

Daug tautiečių traukia ir į pačioje Latvijos šiaurėje įsikūrusiame Salacgryvos mieste organizuojamą „Positivus“ festivalį, kuris šiemet kviečia atvykti liepos 26–27 d.

„Positivus“ kainoraštis artimesnis lietuviškiems festivaliams, o ne Lenkijoje vyksiančiam „Opener“. Dviejų dienų bilietas kartu su vieta palapinei – 73 eurai. Galite pirkti ir vienos dienos bilietą, kuris kainuoja 40 eurų. Siūloma galimybė įsigyti ir bilietą be vietos palapinei, kuris jums kainuotų 65 eurus. Festivalis siūlo nuolaidų bilietams, jei įsigyjate daugiau nei vieną bilietą. Kur gyventi be vietos palapinei? „Positivus“ siūlo VIP ir lux klasės palapines, kurios, priklausomai nuo žmonių skaičiaus, jūsų piniginę paplonintų nuo 250 iki 600 eurų.

REKLAMA

Vietos kemperiams kainos panašios kaip ir lietuviškuose festivaliuose: kemperiui su elektra – 60, be – 30 eurų. „Positivus“ siūlo keletą bilietų rūšių automobilių stovėjimui. Jei atvažiuosite į festivalį ir nebeišvažiuosite, tai jums kainuos 6 eurus, jei norėsite festivalio metu išvažiuoti iš renginio teritorijos ir vėl grįžti – 10 eurų.

Šiemet „Positivus“ sceną drebins ir šią vasarą Vingio parke pasirodysiantys britų indie roko atstovai „The 1975“, elektroninės muzikos duetas „Disclosure“, britų elektroninės muzikos atstovai „Underworld“, britų rokeriai „Royal Blood“. Į kaimyninės šalies festivalį atvyksta ir mūsų elektronikos atstovai „Daddy Was A Milkman“.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu į latvišką festivalį atvyksite su savo automobiliu ir gyvensite savo palapinėje, tai jums kainuos 79–83 eurus. Jei norėsite gyventi prabangiau ir įsikurti VIP ar lux klasės palapinėse, tai jums kainuos nuo 321 iki 675 eurų.

Verta pažymėti, kad į straipsnį neįtraukėme kelionės išlaidų, maisto, gėrimų, atributikos kainų, tad planuodami savo festivalio biudžetą, nepamirškite įtraukti ir šių galimų išlaidų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų