REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tvarka ir teisingumas“ per ketvirtadienį vykusias valdančiosios koalicijos derybas iškėlė ultimatumą – jeigu nebus grįžta prie siūlymo didinti vaiko priežiūros išmokas, jie traukiasi iš derybų.

„Tvarka ir teisingumas“ per ketvirtadienį vykusias valdančiosios koalicijos derybas iškėlė ultimatumą – jeigu nebus grįžta prie siūlymo didinti vaiko priežiūros išmokas, jie traukiasi iš derybų.

REKLAMA

„Mes šiandien atėję iškėlėme klausimą taip: arba kalbame, arba mes iš viso nedalyvaujame šitose varžybose“, – po derybininkų susitikimo Seime žurnalistams sakė tvarkiečių frakcijos seniūnas Vytautas Kamblevičius.

„Atsitraukimo iš mūsų pusės nebebus“, – pabrėžė jis.

Tvarkiečiai Vyriausybės programos priemonių planui yra pateikę siūlymą didinti vaiko priežiūros išmokas, kad jos pirmais metais siektų 100 proc. tėvo ar motinos algos, antraisiais – 75 procentus.

Anot V. Kamblevičiaus, trečiadienį per derybininkų susitikimą nutarta atsisakyti šio pasiūlymo.

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis taip pat teigė, kad šis siūlymas – nerealus, jam įgyvendinti reikėtų per 100 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

„Tvarkos ir teisingumas“ frakcijos lyderis tvirtino, kad ketvirtadienį situacija pasikeitė ir derybininkai sutarė dėl kompromiso.

„Šiandien jau kitaip pasikeitė situacija, nes mes pareikalavome, kad ar mes randame bendrą kalbą, ar mes nekalbame tais klausimais, kuriuos kelia mūsų partija ir frakcija. Šiandien jau sutinka, kad būtų 100 proc. atlyginimo dydžio išmoka už pirmuosius metus, ir mes ėjom į kompromisą ir nusileidome iki 45 proc. antraisiais metais“, – kalbėjo politikas.

REKLAMA

Dabar vaiko priežiūros išmokos dydis, kol vaikui sueis vieni metai, sudaro 77,58 proc. išmokos gavėjo algos, jeigu jis pasirenka gauti išmoką vieniems metams.

Jeigu tėvas ar motina pasirenka gauti vaiko priežiūros išmoką dvejus metus, jos dydis pirmaisiais metais siekia 54,31 proc., antraisiais – 31,03 proc. išmokos gavėjo algos.

R. Karbauskis ketvirtadienį tvirtino, kad derybininkai „artėja prie sutarimo“.

„Dirbama visapusės pagarbos režimu, labai tikimės, kad pirmadienį turėsime tą dalį suderintą“, – teigė jis.

Anot jo, galutinai sudėti taškų neleidžia „nežinojimas, kokios yra finansinės prognozės, galimybės“.

„Grįš premjeras, grįš finansų ministras ir, matyt, bus atsakyta į kelis paskutinius klausimus. Be premjero suderinti skaičius yra labai sunku arba neįmanoma“, – sakė R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų