REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Per karščius Lietuvoje smarkiai išaugus vandens suvartojimui, didmiesčiuose susiduriama su jo tiekimo problemomis: Vilniuje ir Kaune kai kur nukrito vandens slėgis, Kaune kai kurie gyventojai vandens neturi visai.

 

Kaip BNS perduotame komentare teigia laikinasis „Kauno vandenų“ generalinis direktorius Ramūnas Šulskus, mieste su vandens tiekimo sutrikimais susiduria apie tūkstantis kauniečių.

Pasak jo, visi miesto gręžiniai ir siurblinės dirba pilnu pajėgumu, o tiekimo problemos fiksuojamos vakarinėje miesto dalyje, daugiausia Aleksoto ir Vilijampolės mikrorajonuose.

„Rytinėje miesto dalyje esančiuose gręžiniuose, iš kurių išgaunama didžioji dalis miestui tiekiamo vandens, dar yra nemažai rezervų. Šiuo metu bendrovės „Kauno vandenys“ specialistai ieško sprendimų, kaip iš rytinės miesto dalies didesnius vandens kiekius „permesti“ į vakarinę pusę. Tai turėtų padėti išspręsti problemą“, – sako R. Šulskus.

Jis žada, jog kauniečius, kurie visiškai neturi vandens, bendrovės specialistai aprūpins į plastikines talpas įpilto geriamojo vandens atsargomis.

REKLAMA
REKLAMA

„Vilniaus vandenys“ skelbia, kad Vilniuje visi gyventojai aprūpinami geriamuoju vandeniu, bet yra vietų, kur dėl išaugusio vandens suvartojimo, sumažėjęs jo slėgis.

REKLAMA

Šiomis dienomis Vilniuje vandens suvartojimas vidutiniškai išaugo ketvirtadaliu, o Kalnėnų rajone – net tris kartus.

Vandens tiekėjai pastebi, jog problema paaštrėja vakarais, kai namo grįžę gyventojai jį masiškai naudoja ne tik buities reikmėms, bet ir laistymui.

Gyventojai prašomi nelaistyti vejų arba bent jau to nedaryti vakarais, nuo 18 iki 23 valandos, kai yra didžiausias vandens poreikis.

Lietuvoje šią savaitę laikosi karšti orai, o trečiadienį ir ketvirtadienį laukiama birželiui rekordinio 36 laipsnių karščio.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų