REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį užklupusio pragariško karščio didelė dalis kauniečių nė negali numalšinti šalto vandens stikline ar vėsiu dušu.

Antradienį užklupusio pragariško karščio didelė dalis kauniečių nė negali numalšinti šalto vandens stikline ar vėsiu dušu.

REKLAMA

Skaitytojai praneša, kad mieste fiksuojami dideli vandens tiekimo sutrikimai, problema dar opesnė pasidarė atėjus vakarui.

Palietė įvairias miesto dalis

Daugiausia skaitytojų žinučių apie vos lašančius arba visai išdžiūvusius kranus skriejo iš Vilijampolės mikrorajono. Kauniečiai sakė, kad čia vandens visiškai nėra maždaug nuo 18 val.

„Situacija sudėtinga, kai šeimoje yra mažų vaikų, kuriuos reikia nuprausti, pagaminti valgyti. Jokių pranešimų apie tai, kad gali nebūti vandens, nebuvo. Pasirūpinti atsargomis nebuvo galimybės“, – tvirtino gyventojai.

Žmonės sakė, kad vanduo iš čiaupų nebėga Varnių, Pagėgių gatvėse, Neries krantinėje esančiuose pastatuose, greitai prie Vilijampolės su nusiskundimais jungėsi ir Žaliakalnio, Šilainių, Aleksoto, Centro gyventojai. Ne ką geriau nutolusiose miesto dalyse – portalą pasiekė informacija, kad vandens nėra ir Vaišvydavoje, Kumpiuose.

REKLAMA
REKLAMA

Problema tęsiasi ne pirmą dieną

Dalis kauniečių pasakojo, kad be normalaus vandens tiekimo vargsta jau daugiau nei dvi savaites – vanduo dingsta vakarais ir rytais, ilgiausiai jo nebuvo keturias dienas. Panaši situacija, „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, fiksuojama ir Europos prospekte, Aleksote, esančiuose namų ūkiuose.

REKLAMA

„Kasdien skambiname į butų ūkius ir avarinę tarnybą, tačiau darbuotojai tik siunčia skambinti kam nors kitam. Šiandien pagaliau prisiskambinus reikiamu kontaktu pavyko išaiškinti, kad vandens ne tik šiandien, bet jau kurį laiką nėra. Darbuotojas paatviravo, kad problema yra ir kad ji bus sprendžiama… vasaros pabaigoje, – stebėjosi skaitytojai.

– Tai ką gyventojams daryti visą vasarą? Maudytis ežeruose? Ar išvis nesimaudyti? Darbuotojas teigė, jog ateityje bus vykdomi konkursai ir planuojama pirkti įranga, kuri turėtų pagelbėti išspręsti problemą, tai vandens galime tikėtis, ko gero, spalį.“

REKLAMA
REKLAMA

Vandens atsiras tik prapliupus lietui?

Vienas iš pažiūros kiek geriau informuotas kaunietis skatino nustoti švaistyti vandenį laistant žolę, mat šiuo momentu vandens suvartojimas beveik keturis kartus didesnis nei įprastai ir be vandens likę aukščiau daugiabučiuose gyvenantys žmonės. Vyru „Kauno vandenų“ avarinė tarnyba nurodė, kad vietoje 80 kub. m šiuo metu vartojama 300 kub. m ir povandeninio vandens lygis „beprotiškai kritęs“.

Kai kurie, antradienį paskambinę į bendrovės „Kauno vandenys“ avarinę tarnybą, tuo metu, tvirtino išgirdę arogantišką atsakymą, kad vandens nėra ir nebus, kol nepradės lyti. Šiuo metu, problemai akivaizdžiai įgaunant didžiulį mastą, prisiskambinti į dispečerinę praktiškai neįmanoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kas vyksta Kaune“ žurnalistams ilgoko laukimo klausant įrašyto pranešimo, kad visi konsultantai užimti, skambutis buvo baigtas niekam taip ir nepakėlus ragelio. Dėl susidariusios kritinės situacijos užklausa išsiųsta „Kauno vandenų“ atstovams, gavę komentarą, papildysime.

Plačiau šia tema skaitykite: „Kas vyksta Kaune“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų