REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vėlyvą pirmadienio vakarą greitosios medicinos pagalbos automobiliu į sostinės Santaros klinikas buvo atvežtas dar net 11 mėnesių neturintis kūdikis. Komos būklės mažylis atsidūrė reanimacijos skyriuje.

Vėlyvą pirmadienio vakarą greitosios medicinos pagalbos automobiliu į sostinės Santaros klinikas buvo atvežtas dar net 11 mėnesių neturintis kūdikis. Komos būklės mažylis atsidūrė reanimacijos skyriuje.

REKLAMA

Vaiką gydantys medikai patvirtino, kad atlikus testą buvo nustatyta, jog kūdikis apsinuodijo narkotinėmis medžiagomis (opioidais). Kaip tai galėjo nutikti – mažylio tėvai atsakyti negalėjo.

Šioje istorijoje yra dar tiek daug neatsakytų klausimų, kad policijos pareigūnai net negali pradėti ikiteisminio tyrimo.

Laukia medikų išvadų

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja patvirtino, kad šiuo metu iš Santaros klinikos medikų laukiama oficialių atsakymų į itin svarbius klausimus.

„Kai tyrėjai sulauks oficialių medikų išvadų dėl kūdikio sveikatos ir šios nelaimės priežasčių – tada bus aišku pagal kokį straipsnį galima pradėti ikiteisminį tyrimą.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas neturiu žinių, ar jau įvyko kūdikio tėvų apklausa. Galiu tik patvirtinti, kad bylos medžiaga iškart buvo perduota tyrėjui, kuris atlieka reikiamus veiksmus.

REKLAMA

Apie pačią šeimą informacijos taip pat šiuo metu neturime. Kažką daugiau bus galima pasakyti, kai bus apsispręsta dėl ikiteisminio tyrimo“, – pabrėžė J. Samorokovskaja.

Policijos atstovė patvirtino, kad kūdikis į ligoninę buvo pristatytas iš Vilniuje esančių šeimos namų.

„Pagal nustatytą tvarką mes sulaukėme pranešimo iš medikų, kad į ligoninę vaikas pristatytas 22.25 val. Jam buvo diagnozuota koma, vaikas buvo paguldytas į reanimacijos skyrių. Atlikus testą buvo nustatyta, kad vaikas apsinuodijo. Šiuo metu medikams pateikta oficiali užklausa dėl kūdikio apsinuodijimo medžiagomis“, – įvykį reziumavo J. Samorokovskaja.

REKLAMA
REKLAMA

Susitiko su tėvais

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovai patvirtino, kad gavus informaciją apie vakar naktį į gydymo įstaigą pristatytą sunkios būklės kūdikį, buvo iškart kreipiamasi į gydymo įstaigą.

„Apie tai, kad, pirminiais duomenimis, į ligoninę pateko galima opioidais apsinuodijęs kūdikis sužinojome ne iš karto. Dėl šio atvejo Vilniaus miesto vaiko teisių apsaugos skyrius (toliau – VTAS) inicijavo aplinkybių tyrimą ir paprašė papildomos informacijos iš gydymo įstaigos.

VTAS specialistai nedelsiant nuvyko susitikti tėvais ligoninėje. Specialistai šiuo metu atlieka grėsmės vaikui lygio vertinimą. Kol kas platesnio komentaro suteikti negalime“, – teigė VTAS Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vyr. specialistė Aida Žemaitytė-Budnikienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų