REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Seime susitikę „valstiečių“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) derybininkai pareiškė, kad jų nuostatos dėl būsimų darbų labai panašios.

Antradienį Seime susitikę „valstiečių“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) derybininkai pareiškė, kad jų nuostatos dėl būsimų darbų labai panašios.

REKLAMA

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis po susitikimo žurnalistams sakė, kad nė vienas pasiūlymas neprieštarauja Vyriausybės programai, esminis klausimas – ar įmanoma tam rasti lėšų.

„Daugelis mūsų nuostatų yra labai panašios, nieko iš to, kas buvo pasiūlyta, nėra nei nauja, nei tai, ko negalėtume palaikyti. Kai kurie dalykai susiję su finansais, jų įgyvendinimas susijęs su tuo, kokias galimybes valstybė turi, bet manau, kad dėl to mes susitarsime“, – teikė R. Karbauskis.

LLRA-KŠS frakcijos Seime seniūnė Rita Tamašunienė tvirtino, kad vienas svarbiausių jų pasiūlymų – didinti vaiko pinigus.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar skiriama tiek pinigų, kad praktiškai niekas nepasikeičia, palyginti su panaikintu papildomu neapmokestintų pajamų dydžiu. Manytume, kad iki 2021 metų reikia 120 eurų. Manome, kad tai įmanoma, kitų valstybių ekonominiai rodikliai panašūs ir jie tai įgyvendina“, – žurnalistams sakė R. Tamašunienė.

REKLAMA

Anot jos, 2020 metais vienam vaikui turėtų būti mokama po 100 eurų per mėnesį. Šiuo metu išmoka vaikui siekia 50 eurų, daugiau gauna daugiavaikės ir neįgalius vaikus auginančios šeimos.

LLRA-KŠS taip pat siūlo į Vyriausybės programos priemonių planą įtraukti nemokamus vaistus senjorams.

„Pritariame idėjai dėl pridėtinės vertės mokesčio mažinimo maisto produktams“, – vardijo R. Tamašunienė.

Dėl prisidėjimo prie valdančiosios koalicijos besiderantys Lietuvos lenkai taip pat ragina nuo mokesčių atleisti pirmą kartą įsidarbinusius asmenis iki 25 metų.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip būtų didinamos pajamos, kad jaunas žmogus galėtų įsikurti, įsigyti transporto priemonę – tai, kas jam svarbiausia, kai pradeda dirbti“, – aiškino seniūnė.

Be to, siūloma suteikti daugiau funkcijų savivaldai, drauge skiriant ir papildomų asignavimų.

„Proporcijos, valstybės biudžeto ir savivaldybėms skirta dalis, vertinant kitų šalių patirtį, nesuprantama. Vos 14 – 15 proc. bendro biudžeto tenka savivaldos biudžetui, visa kita lieka valstybės biudžete“, – sakė R. Tamašunienė.

Anot jos, LLRA-KŠS kelia klausimą ir dėl žmogaus teisių užtikrinimo, Tautinių mažumų konvencijos įgyvendinimo.

R. Karbauskis antradienį pranešė, kad LLRA-KŠS prie anksčiau pasirašyto trijų partijų memorandumo neprisidės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Suderinus koalicijos sutartį, jie tą sutartį vykdys“, – sakė jis.

Trečiadienį planuojamas keturių dėl koalicijos besiderančių keturių partijų derybininkų susitikimas. Jame turėtų dalyvauti ir keli ministrai. Jie įvertins, ar partijų pasiūlymai įgyvendinami finansiškai.

Lenkų rinkimų akcijos atstovai praėjusią savaitę nusprendė prisidėti prie derybų dėl valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“, Lietuvos socialdemokratų darbo partija bei „Tvarka ir teisingumu“.

Tokia koalicija pagal frakcijų dydį turėtų 77 balsus Seime.

Koalicijos memorandume numatyta, kad premjeru toliau turėtų dirbti Saulius Skvernelis, o Seimo pirmininko postas atitektų „socialdarbiečiams“. Susitarus dėl daugumos, būtų pertvarkomas Ministrų kabinetas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų