REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tragedija Lampėdžių karjere. Mėgstamoje kauniečių maudynių vietoje vidurdienį nuskendo paauglys. O vakar skaudi nelaimė įvyko Alytuje. Nuskendo tvenkinyje besimaudęs nepilnametis. Vos per plauką išvengta dar didesnės tragedijos – kartu skendusį nelaimėlio draugą išgelbėjo greta buvę jaunuoliai. Nuskendęs žmogus rastas ir Klaipėdoje.

Tragedija Lampėdžių karjere. Mėgstamoje kauniečių maudynių vietoje vidurdienį nuskendo paauglys. O vakar skaudi nelaimė įvyko Alytuje. Nuskendo tvenkinyje besimaudęs nepilnametis. Vos per plauką išvengta dar didesnės tragedijos – kartu skendusį nelaimėlio draugą išgelbėjo greta buvę jaunuoliai. Nuskendęs žmogus rastas ir Klaipėdoje.

REKLAMA

Ketvirtadienį apie 15 valandą specialiosios tarnybos atskubėjo į Kaune esantį Lampėdžių karjerą. Nepatvirtintais duomenimis, skęsti pradėjo nepilnametis berniukas. Vaiko gelbėtojams iš pradžių nepavyko aptikti, tad paiešką pradėjo narai. Po kelias valandas trukusių pastangų į krantą buvo ištrauktas berniuko kūnas.

Trečiadienio popietę Alytuje gautas pranešimas, jog pramoniniame rajone esančiame tvenkinyje skęsta du paaugliai. Į įvykio vietą atskubėjus ugniagesiams ir medikams paaiškėjo, kad vienas iš vaikinų išgelbėtas, tad gelbėtojai suskubo prie valčių, o netrukus greta vandens telkinio pasirodė ir narai. Deja, apie penktą valandą vakaro buvo rastas 2003 metais gimusio paauglio kūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Alytiškiai pasakoja, kad iš viso mate tris vaikinus ir jie esą norėjo perplaukti tvenkinį. Vienam tai padaryti pavyko, o kiti pradėjo skęsti. Laimė, netoliese buvo grupelė jaunuolių. Dalis jų pažinojo ir nuskendusi 16-metį. Vaikinai atvirauja, jog nesijaučia didvyriais, nuotaika dabar labai slogi ir prie nelaimingojo tvenkinio daugiau tikrai nebesirodys.

REKLAMA

„Galvojome, kai pamatėme, kad juokauja iš pradžių. Dar garsiau pradėjo rėkti tas, kuris vandenyje, ir mes iškart su draugu plaukėme", – kalbėjo paauglius gelbėjęs vaikinas Darius.

„Pamatėme, kad tikrai skęsta ir aš šokau į vandenį, draugas apibėgo iš kitos pusės ar abu priplaukėm iki vieno, o kiti plaukė kito ieškoti. Aš paėmiau už rankos, o draugui užsikabino už kaklo ir ištempėme", – pridūrė taip pat gelbėjime dalyvavęs Vakaris.

Pasak Alytaus miesto Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo Vytuolio Valūno, vietinių Snaige vadinamas tvenkinys nėra saugiausia vieta maudytis, mat šio telkinio pagrindinė paskirtis – rezervuaras ugniagesiams aplink kilus gaisrui:

REKLAMA
REKLAMA

„Tai nėra natūralus ežerėlis. Tai yra iškastas tvenkinys labai šaltiniuotoje vietoje. Jis pirmiausia skirtas Alytaus pramonės rajone esant gaisrui, kad priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo automobiliai galėtų užsipilti reikiamą kiekį vandens."

Alytaus Putinų gimnazijos, kurioje mokėsi 16-metis, mokiniai ir personalas šokiruoti. Su vaikais dirba psichologai. O nuskendęs vaikinas, pasak mokytojų, buvo pažangus ir aktyvus moksleivis. Jau ketverius metus priklausė ir Šaulių sąjungai.

„Jam buvo įgimta. Seniai buvo atėjęs, nuo pat gimimo jis matė šį patriotinį auklėjimą. Tikrai aktyvus, geras vaikas. Didelė netektis. Užjaučiu tėvus, artimuosius", – apgailėstavo Šaulių sąjungos I-osios rinktinės vadas Skirmantas Valatkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuskendusio žmogaus kūnas vakar buvo rastas ir Klaipėdoje. Gana atokioje Smeltalės upės vietoje prie geležinkelio tilto praeivė pamatė skenduolį, o pro šalį ėjęs Baltarusijos pilietis jį ištraukė. Pasak kitų liudininkų, pusamžis vyriškis prieš nelaimę esą čia pat gėrė alkoholį. Dėl nelaimės policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

O prieš dvi savaitę itin siaubingai maudynės baigėsi Kruopių kaime Akmenės rajone. Tvenkinyje nuskendo du alų gurkšnoję ir išsimaudyti nusprendę vyrai. Kad tokios nelaimės neįvyktų, gelbėtojai pataria elgtis atsakingai, nevartoti alkoholio, neplaukti toli nuo kranto, ypač jei vandens telkinys nepažįstamas.

REKLAMA

Stengtis kuo mažiau pulti į paniką, išlikti ramiam, nes vanduo laiko paviršiuje žmogų. Jei blaškysitės, naudosite jėgas, bus vienas gurkšnis, kitas ir gali būti per vėlu", – perspėjo vyr. gelbėtojas Dainius Šerpytis.

Iš viso šiemet, ugniagesių duomenimis, nuskendo 30 žmonių, tai perpus mažiau nei per tokį laikotarpį pernai. Taip pat šiemet jau išgelbėta mažiausiai 14 skendusiųjų. Na, o orams atšilus, nuo gegužės pradžios iki šiandienos gelbėtojai iš viso ištraukė 11 skenduolių. Dažniausiai tokios nelaimės vyko Rytų Lietuvoje – Zarasų rajone, taip pat Vilniaus mieste, Trakų, Varėnos rajonuose.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų