REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš „Ažuolyno meškučių cirko“ savininko Nikolajaus Zobovo valdų dingo jam priklausanti meška Kvina. Visai netrukus gyvūnas turėjo būti perkeltas į Europoje esantį meškų rezervatą. Šiuo metu pas Zobovą vis dar likusi meška Vipas.

Iš „Ažuolyno meškučių cirko“ savininko Nikolajaus Zobovo valdų dingo jam priklausanti meška Kvina. Visai netrukus gyvūnas turėjo būti perkeltas į Europoje esantį meškų rezervatą. Šiuo metu pas Zobovą vis dar likusi meška Vipas.

REKLAMA

Meškos dingimo istorija sulaukė ir aplinkos ministro Kęstučio Mažeikos dėmesio. Trečiadienį jis inicijavo tarnybinį tyrimą visoms gyvūno dingimo aplinkybės išaiškinti. Spėjama, kad meška gali būti neteisėtai išvežta į užsienį arba pabėgusi į laisvę, o gal net numarinta. 

Neseniai cirko direktoriaus Zobovo skambučio buvo sulaukusi ir ,,TV Pagalbos“ kūrybinė grupė.

Vyras prieš televizijos kameras teigė, kad gyvūnus globojanti organizacija iš jo užsimojo atimti visas meškas, esą jos blogai prižiūrimos ir net kankinamos.

Jis piktinosi, kad Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacijos (LGTAO) vadovė Brigita Kymantaitė nori jį sužlugdyti ir blogai atlieka savo darbą.

,,Mane tos viešosios įstaigos, kuri neturi jokių žinių apie gyvūnus, ta Brigita Kymantaitė, kuri visur kišas, kuri iš manęs atėmė šimpnazė, neteisėtai, nori atimti ir meškas. Kas jai davė tokias teises tikrinti? Čia valstybinė įstaiga? Kam jinai atsiskaito už tuos pinigėlius, kuriuos atsiunčia žmonės? Kur tie pinigai dingsta. Ji kelis kartus čia atvažiavo, pasidarė iš to reklamą, kad atvežė maisto ir viskas“, – teigė realios naudos nesulaukęs Zobovas.

Garsiojo ,,Ąžuolyno meškučių cirko“ vadovas tuomet teigė, kad vieną mešką gali atiduoti, o kitos nesutinka perleisti jokiais būdais.

,,Kviną aš atiduodu, imkite, kad ir dabar. Nes kai ji atsivedė meškiukų, ji pasidarė agresyvi“, – teigė jis.

Kymantaitė įsitikinusi, kad jokios tikros meilės meškoms Zobovas nejaučia ir jas laiko tik iš finansinių paskatų.

,,Vipą jūs galite išnaudoti, nes Vipas dar šiek tiek klauso. Jūs atiduodate patelę dėl to, kad jinai jums nenaudinga, prie jos neprieinate, patapo agresyvi. Jeigu galėtumėte ir ją naudoti, jūs nė vienos meškos mums neatiduotumėte, esate savanaudis. Tas pats buvo ir su šimpanze Regnina, kuri šešis metus gyveno namo rūsyje“, – piktinosi LGTAO vadovė.

Meškos šeimininkas neatskleidžia, kur gyvūnas yra, jį rengiamasi apklausti ir tik gavus atsakymus paaiškės, ar cirko įkūrėjas ateityje galės auginti ir laikyti tokius gyvūnus.

Portalas tv3.lt primena, kad metų pradžioje buvo pasirodžiusi informacija, kad Zobovas parduoda savo dvarą su sklypu Kraštų kaime. Už jį vyras prašė 195 tūkst. eurų.

Visą reportažą žiūrėkite:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų