REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis palaiko visišką reklamos per Lietuvos radiją ir televiziją (LRT) draudimą.

Premjeras Saulius Skvernelis palaiko visišką reklamos per Lietuvos radiją ir televiziją (LRT) draudimą.

REKLAMA

Anot jo, rinka neturėtų būti iškreipiama, biudžeto lėšomis išlaikomam LRT konkuruojant dėl reklamos su komerciniais transliuotojais.

„Jeigu mes skiriame lėšas pakankamai dideles nacionaliniam transliuotojui, turėtų tų lėšų pakakti visoms funkcijoms vykdyti. (...) Šioje situacijoje neturėtų būti iškreipta rinka kalbant apie konkurenciją tarp visuomeninio transliuotojo ir komercinių transliuotojų“, – trečiadienį žurnalistams sakė S. Skvernelis.

„Todėl tikrai manau, kad (lėšų – BNS) poreikis LRT turėtų būti tenkinamas, o konkurencijos neturėtų būt“, – pridūrė premjeras.

Seimas šiuo metu svarsto naujos redakcijos LRT įstatymo projektą, kuriuo siūloma visiškai uždrausti reklamą LRT, taip pat ir kultūros, sporto renginių rėmimo pranešimus.

REKLAMA
REKLAMA

Reklama šiuo metu draudžiama LRT radijuje ir televizijoje, bet leidžiama naujienų portale, taip pat yra išlyga, leidžianti eteryje kultūros ir sporto renginių ar jų transliacijų rėmimo pranešimus.

Privačios žiniasklaidos sektoriaus atstovai praėjusią savaitę kreipėsi į Kultūros ministeriją bei Seimo Kultūros komitetą, prašydami valdžios aiškiau uždrausti reklamą LRT eteryje ir neleisti interneto portale.

Šiemet LRT biudžetas yra 41,6 mln. eurų – beveik 7 proc. didesnis nei pernai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų