REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Be priežiūros lakstantys, lojantys ir vaikus gąsdinantys šunys – tokia yra vienos uteniškės kasdienybė. Nors kaimynai nuolat atsiprašinėja dėl be priežiūros lakiojančių augintinių, moteris tikina, kad situacija nesikeičia.

Be priežiūros lakstantys, lojantys ir vaikus gąsdinantys šunys – tokia yra vienos uteniškės kasdienybė. Nors kaimynai nuolat atsiprašinėja dėl be priežiūros lakiojančių augintinių, moteris tikina, kad situacija nesikeičia.

REKLAMA

Į portalą tv3.lt kreipėsi skaitytoja Rūta (tikrasis vardas redakcijai žinomas – aut. past.). Moteris gyvena privačiame name Utenoje, jos gatvelėje yra dar penki gyvenamieji namai. Trys Rūtos kaimynai laiko šunis, tačiau, pasak skaitytojos, tik vienas kaimynas savo augintinį prižiūri „tvarkingai“.

Palieka krūveles

Rūta pasakojo, kad dviejų kaimynų šunys nuolat laksto po gatvę, atbėga ir į skaitytojos kiemą. Vieni kaimynai laiko bokserių veislės šunį, kiti haskį.

„Aš išlipu iš mašinos, ir į mano kiemą įbėga lojantis bokseris. Iš paskos kaimynė ateina, atsiprašinėja, kad jos šuo ištrūko“, – pasakojo moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Rūtos teigimu, kaimynų šunys nuolat ištrūksta ir neprižiūrimi laksto, užklysta į skaitytojos valdas. Nors kaimynai ir atsiprašinėja, tačiau, moters teigimu, padėtis nesikeičia. Ir nors šunys nėra užpuolę nei jos, nei jos vaikų, Rūta nėra patenkinta esama padėtimi.

REKLAMA

„Neprižiūrėti šunys, jie ir krūveles palieka. Pas mane maži vaikai laksto po pievutę. Bokseris loja, nors kaimynė sako nebijoti, jis nieko nepadarys, bet man neramu. Vaikai gali suspiegti, neaišku kaip tie šunys sureaguos. Nežinau, neturėtų taip būti“, – kalbėjo skaitytoja.

Moteris tvirtino, jog nežino, kur kreiptis, kad kaimynų šunys būtų sutramdyti ir nelakstytų neprižiūrimi.

Šeimininkai turi laikytis taisyklių

Utenos rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Jovita Strazdienė portalui tv3.lt sakė, kad visi naminius gyvūnus laikantys gyventojai turi laikytis Gyvūnų globos, laikymo ir naudojimo taisyklių Utenos mieste ir rajone.

REKLAMA
REKLAMA

Taisyklėse rašoma, kad gyvūnų savininkai privalo garantuoti, kad visų gyvūnų laikymas nekels grėsmės žmonių ramybei, sveikatai, gyvybei ar nuosavybei, nepažeis kitų asmenų teisių ir interesų, bus laikomasi higienos normų reikalavimų. Taisyklėse taip pat numatoma, kad, gyvūnui priteršus, savininkas turi surinkti augintinio išmatas.

Taip pat pažymima, kad gyvūnų savininkai turi užtikrinti, jog laikomi gyvūnai, ypač šunys, netrukdytų ramybės šalia esančių namų bei butų gyventojams dienos metu, kai gyvūnai paliekami namuose vieni. Gyvūnų savininkai atlygina visas išlaidas, susijusias su jiems priklausančių gyvūnų padaryta žala žmonių sveikatai arba turtui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Strazdienė teigė, kad, jei gyvūnas užpuola žmogų ir reikia greito reagavimo, gyventojai turėtų iš karto kreiptis į policiją. Skaitytojos Rūtos atveju problema yra daugkartinė, tad tokioje situacijoje, pasak J. Strazdienės, moteris turėtų kreiptis į savivaldybės administraciją, viešosios tvarkos skyrių ar seniūniją. Savivaldybės atstovės teigimu, tokiu atveju reikėtų parašyti raštišką pareiškimą ir jis bus nagrinėjamas.

„Tuomet bus išnagrinėta situacija, apklausti gyventojai, jei bus poreikis, pradėta administracinių pažeidimų procedūra“, – pasakojo J. Strazdienė.

Pasak pašnekovės, tokioje situacijoje reikia paaiškinti kas, kam ir kada įvyko.

„Gyvūnai palaidi negali lakstyti, šeimininkai turi juos prižiūrėti“, – tvirtino J. Strazdienė.

Savivaldybės atstovė patikino, kad susisieks su į portalo tv3.lt redakcija besikreipusią moterimi ir padės jai išspręsti susidariusią situaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų