REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visos pozicijos yra ant derybų stalo – taip galimybę atsisakyti Seimo pirmininko posto vertina Lietuvos socialdemokratų darbo partijos vadovas Gediminas Kirkilas.

Visos pozicijos yra ant derybų stalo – taip galimybę atsisakyti Seimo pirmininko posto vertina Lietuvos socialdemokratų darbo partijos vadovas Gediminas Kirkilas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai derybinis kausimas. Visos pozicijos šiuo metu yra ant derybų stalo“, – antradienį Seime į klausimą, ar gali atsisakyti parlamento vadovo pozicijos, atsakė G. Kirkilas.

REKLAMA

Klausiamas, ar derybų metu gali būti keičiamas „valstiečių“, „socialdarbiečių“ ir „tvarkiečių“ pasirašytas memorandumas, G. Kirkilas atsakė: „Derybos baigsis dėl visko, tada bus sutarta dėl visko arba dėl nieko“.

„Man jokie postai nesvarbūs, man svarbu, kad būtų tvirta koalicija, kuri yra susaistyta tinkama atsakomybe, jei to nebus, nebus tvirtos koalicijos“, – į klausimą, kiek jam svarbu, kad „socialdarbiečiai“ gautų parlamento pirmininko postą, atsakė G. Kirkilas.

REKLAMA
REKLAMA

Po prezidento rinkimų „valstiečiai“ ėmėsi iš naujo formuoti valdančiąją daugumą ir praėjusią savaitę pasirašė memorandumą dėl koalicijos su Lietuvos socialdemokratų darbo partija bei „Tvarka ir teisingumu“. Šios partijos taip pat laukia prisijungiant Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovų.

Koalicijos memorandume numatyta, kad ministru pirmininku toliau siūlomas Saulius Skvernelis, o Seimo pirmininko postas atitenka „socialdarbiečiams“.

„Valstiečių“ deleguotas Seimo pirmininkas V. Pranckietis atsistatydinti atsisako.

„Tai ne mūsų problema, man atrodo, kad visi, kurie nori sudaryti koaliciją, turi būti atsakingi, ir ne jų asmeninės pozicijos turi nulemti“, – šią situaciją komentavo G. Kirkilas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji parlamento vicepirmininkė „valstietė“ Rima Baškienė patvirtino, kad memorandumo punktas, jog Seimo pirmininko pareigos priklauso „socialdarbiečiams“, gali būti pakeistas.

„Frakcijoje buvo akcentuojama, kad tai startinė derybų pozicija. Ji gali būti keistina. Tą pasiūlė ir patys koalicijos partneriai. Jie sako: taip, tai gali būti keistina, spręskite, galvokite. Taip, iš tikrųjų laikas nelaukia, liepos 12-oji artėja, iki tol turime priimti sprendimą“, – antradienį Seime žurnalistams sakė R. Baškienė.

Anot jos, apie tai per bendrą „valstiečių“ ir „socialdarbiečių“ frakcijų posėdį antradienį užsiminė pastarųjų lyderis G. Kirkilas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų