REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Ramūnas Karbauskis atvyksta susitikti su Gitanu Nausėda

Išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitiko su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininku Ramūnu Karbauskiu aptarti naujosios valdančiosios koalicijos. Pastarojo teigimu, su G.Nausėda neaptartas ministrų kabineto bei Viktoro Pranckiečio likimas.

16

Išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitiko su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininku Ramūnu Karbauskiu aptarti naujosios valdančiosios koalicijos. Pastarojo teigimu, su G.Nausėda neaptartas ministrų kabineto bei Viktoro Pranckiečio likimas.

REKLAMA

Po susitikimo su išrinktuoju prezidentu R. Karbauskis žurnalistams teigė su juo kalbėjęs apie stabilumą valstybėje ir derybas dėl valdančiosios koalicijos.

„Nuo to priklauso, ar bus stabili Vyriausybė ir mes galėsime tuos įsipareigojimus, kuriuos esame davę žmonėms, vykdyti“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Paklaustas, ar G. Nausėda pritaria, jog S. Skvernelis toliau eitų premjero pareigas, R. Karbauskis sakė, kad „šnekos, jog nepritartų, nebuvo“. Seimo nario teigimu, dėl to turėtų apsispręsti koalicija. Taip pat, anot R. Karbauskio, su G. Nausėda nepaliestas nei V. Pranckiečio, nei ministrų kabineto ateities klausimas.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie V. Pranckiečio, kaip Seimo pirmininko likimą, R. Karbauskis patikino, kad „mėgstu nemėgstu“ šitoje vietoje nieko nereiškia. Vis tik jis neatsakė, kada galima tikėtis sprendimo dėl V. Pranckiečio.

REKLAMA

„Partija, kuri kelia klausimą, kad jų būtų Seimo pirmininkas (Lietuvos socialdemokratų darbo partija – aut. past.), jie tam turi visus pagrindus, mūsų proporcijos koalicijoje visiškai pasikeitė. Manau, kad pasikeitimai įvyks“, – svarstė R. Karbauskis.

Galutinius sprendimus dėl valdančiosios koalicijos R. Karbauskis žada iki liepos 12 dienos.

Kalbos apie ministrus bei Pranckietį

Netrukus po susitikimo su R. Karbauskiu G. Nausėda Prezidentūroje pasimatė ir su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininku Gabrieliumi Landsbergiu. Jis teigė per susitikimą su G. Nausėda aptaręs situaciją Seime, valdančiosios koalicijos bei vyriausybės formavimą, Seimo pirmininko ateitį.

REKLAMA
REKLAMA

„Man atrodo, kad viskas prasidėjo nuo paprasto noro atsikratyti kai kuriais ministrais – Roku Masiuliu, Raimundu Karobliu. Dabar atrodo, kad ir V. Pranckiečiu norima atsikratyti. Tai sąskaitų suvedinėjimas labiau nei kokybės paieškos. Mes galime atsidurti situacijoje, kai suformavus koaliciją naujoji Vyriausybė susiformuotų blogesnė, negu buvo“, – žurnalistams kalbėjo G. Landsbergis.

Jis nesiryžo vertinti, kaip opozicija elgsis V. Pranckiečio klausimu, bet teigė veikiausiai nepalaikysiantis nepasitikėjimo dabartiniu Seimo pirmininku.

Postų dalybos

Portalas tv3.lt primena, kad praėjusią savaitę G. Nausėda jau buvo susitikęs su premjeru Sauliumi Skverneliu aptarti trijų partijų lyderių pasirašytą memorandumą dėl valdančiosios koalicijos ateities bei S. Skvernelio galimybes toliau vadovauti Vyriausybei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybėje žurnalistams S. Skvernelis teigė su išrinktuoju prezidentu aptaręs vidaus politikos aktualijas, Lietuvos laukiančius iššūkius. Tačiau jis nesutiko atskleisti, kokia jo ateitis premjero poste.

„Liepos 12 d. bus atsakyti visi klausimai. <...> Kol kas nenoriu komentuoti, nes nėra kitokių aplinkybių. Kai bus mano sprendimas, jis bus išsakytas ir pagrįstas mano argumentais. Laukiu naujo prezidento inauguracijos“, – kalbėjo premjeras.

Taip pat S. Skvernelis nesutiko kalbėti apie pokyčius ministrų kabinete ir, kaip ir išrinktasis prezidentas, teigė, kad apie pavardes kalbėti dar anksti.

Keis Seimo pirmininką

Susitarimą, kuriame numatyta, kad S. Skvernelis lieka dirbti premjeru, pasirašė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Socialdemokratų darbo partija bei „Tvarkos ir teisingumo“ partija. Valdantieji taip pat žada peržiūrėti Vyriausybės sudėtį ir pakeisti Seimo pirmininką.

REKLAMA

Anksčiau S. Skvernelis žadėjo atsistatydinti, jei prezidento rinkimuose jis nepateks į antrąjį turą. Prezidento rinkimuose premjeras liko trečias.

G. Nausėda pareigas pradės eiti po inauguracijos liepos 12-ąją. Pagal Konstituciją, išrinkus prezidentą Vyriausybė turi grąžinti įgaliojimus naujajam šalies vadovui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų